Az első edzés a teljes kerettel

Miranda és Puig dolgozhattak a nagyokkal a B csapatból

Ernesto Valverde vezetőedző az idei nyáron első ízben dolgozhatott a teljes keretével a kedd délelőtti foglalkozáson. A tréningen részt vett a B csapatból Riqui Puig, valamint Miranda, mely jelzés értékű lehet, főként az utóbbi esetében. 

A keddi napra csak egy edzést irányzott elő Valverde vezetőedző, így a délután pihenhetnek a játékosok. A délelőtti foglalkozáson egyénileg dolgozott a távozás küszöbén álló Yerry Mina, valamint a brazil Marlon is csak specifikus edzésmunkát végzett. Utóbbi helyzetéről nincsenek hírek, de a klub vélhetően rajta is túl akar adni, és egyelőre angol klubok érdeklődéséről lehetett hallani.

Ami a fiatalok helyzetét illeti, Riqui Puig és Miranda kapott lehetőséget ezúttal, hogy az első csapattal dolgozhassanak, amit úgy lehet értelmezni, hogy ők azok, akik meggyőzték Valverdét arról, hogy idén adott esetben segítsenek az első keretnek.

Mi több, a katalán ‘Sport’ információi szerint Miranda és Cucurella párharcából az előbbi került ki győztesen, és nyerte el Valverde bizalmát, így Miranda lehet az, aki Jordi Alba mögött alternatívát ad a balhátvéd posztra az idei szezonban Digne távozása után. A klubvezetés első körben Cucurellában gondolkodott, ám a tréner szerint Miranda már most magasabb szintet képvisel, így Cucurella vélhetően távozni is fog, és a B csapatba sem fog visszatérni. Noha Miranda edzésen való részvétele a fentiekre utal, illik óvatossággal kezelni az információkat, hiszen nemrég olyan értesülések is megjelentek, melyek szerint Valverde inkább a balhátvéd posztjára is igazolna.

Mindenképpen beruháznál egy Barçás ereklyére? Akkor az Eurobarça Shop pontosan a te tereped, ahol megrendelheted az alábbi ‘Tots units fem forca’ pólót is!