A cél Berlin, München csak megálló

A Barcelona a 3-0-ás elõnyét védi | A Bayernt nem szabad lebecsülni

A kupadöntõs, bajnoki címhez is közel álló Barcelona kedden este Münchenben biztosíthatja a helyét a Bajnokok Ligája döntõjében, ha megõrzi a szûk egy héttel ezelõtt Katalóniában szerzett háromgólos elõnyét. A fór bár jelentõs, és a két csapat formája, hangulata között is tetten érhetõ a különbség, a legnagyobb hiba, amit el lehet követni egy német csapat ellen az az, hogy lebecsüli õket az ellenfél. A Barça úgy lesz biztosan BL-döntõs, ha maximálisan komolyan, egy BL-elõdöntõ rangján kezeli a visszavágót is, de ha már biztosra veszi a továbbjutását, még könnyen bajba is kerülhet.

A hétvégén a gárda óriásit lépett a bajnoki cím felé azzal, hogy gyõzött a Real Sociedad ellen, a Real Madrid pedig hazai pályán hibázott, és csak döntetlent játszott a Valencia ellen. A bajnokság ezzel egészen közel, csak egy gyõzelemre van immár Luis Enrique csapatától, de máris itt a következõ trófeáról döntõ meccs. A Bayern ellen nem szabad kikapni, vagy legalábbis nem nagy különbséggel, és akkor biztos a berlini szereplés.

Ez a meccs és most már így az egész párharc fejben dõl el. A katalán játékosoknak úgy kell kifutniuk az Allianz Arena gyepére, mintha 0-0-ról folytatódna a küzdelem, ez esetben nem nagyon kerülhetnek bajba. De egy percre sem szabad elfelejteni, hogy az ellenfél továbbra is a Bayern München, Európa egyik legerõsebb csapata, a két évvel ezelõtti gyõztes.

A két csapatnál uralkodó hangulat persze egészen más, össze sem lehet õket hasonlítani. Amíg a bajoroknál a depresszió, a sérülések, a kudarc, egy keserû szezonvégi hangulat uralkodik, addig a Barçánál mindenki arra koncentrál, hogy a sikeresnek ígérkezõ szezont hány kupával tudja majd zárni az együttes. Mert most még el lehet bukni mindent és meg is lehet nyerni mindent. Luis Enrique a teljes csapatát behívta a müncheni „kirándulásra”, de várhatóan a kezdõcsapat nagyon fog hasonlítani a múlt hetire. A védelemben Alves, Piqué, Mascherano és Alba, a középpályán, Busquets, Rakitic és Iniesta, a támadóknál Messi, Neymar és Suárez a várhatók. Ebben akkor lehet változás, hogy ha Enrique egy defenzívebb, eredményt talán tartani jobban képes kezdõvel szeretne kezdeni, például azzal a módosítással, hogy Mascherano helyett Mathieu vagy Bartra lesz a középsõ védõ, az argentin pedig föllép Busquets mellé a középpályára.

A Bayernbõl továbbra is hiányzik Robben, Ribéry és Alaba, de Pep nem fogja feladni, ahogy sosem tette, és ahogy a Bayern sem engedett el még soha egy ilyen párharcot.

Bárhogy is lesz azonban, a Barça most olyan ziccer elõtt áll, amit nem hagyhat ki. Akárki az ellenfél, 3-0-ról be kell jutni a BL-döntõbe!

FC Bayern München – FC Barcelona:
München, Allianz Arena
20.45
Vezeti:
Mark Clattenburg (angol)
TV: Paulaner Sörház | Sport 1

FC Bayern: Neuer, Benatia, Martínez, Boateng – Rafinha, Lahm, Xabi Alonso, Schweinsteiger, Götze – Müller és Lewandowski.

FC Barcelona: Ter Stegen, Alves, Piqué, Mascherano, Alba – Busquets, Rakitic, Iniesta – Messi, Suárez és Neymar.