180 percre az elődöntő

Espanyol - Barça a Király Kupában | Idegenbeli odavágó

A Barcelona szerencsésen túljutott a Celtán a Kupa nyolcaddöntőjében, és bár nagyon erős mezőny jött össze a legjobb 8 között, az igazán nagy párharcokra még várni kell. A sorsoláson az Espanyol jött, mely a Ligában hullámzóan teljesít, de mivel derbiről van szó, biztosra nem mehet a Barcelona.

Ahogy a Celta ellen, ezúttal is idegenben kezd a Barça, és próbál meg olyan eredményt elérni, amivel ott lehet az elődöntőben. És ez mutatja meg ennek a párharcnak a fontosságát: aki innen továbbjut, már a legjobb 4 között van, tehát a döntős szereplés egyre közelebb van.

Mivel az Espanyol a Ligában kevesebb eséllyel harcolhat európai szereplésért, a párharc számukra legalább olyan fontos, mint a Barcelonának, mely címvédő. A Barcelonánál arra van inkább esély, hogy az odavágón ezúttal is megpróbál spórolni néhány kulcsembere erejével Valverde mester, és így elérni egy jó eredményt. A januári sorozatterhelés másként nem kezelhető. Így nem lenne meglepetés, ha Messi vagy Suárez ezúttal nem kezdene, másrészről viszont kevés választási lehetősége van a támadó posztokra a trénernek.

Andrés Iniesta játéka teljesen kizárt, ő edzeni sem tudott kedden a kisebb sérülése miatt és nincs is a keretben. Az újak közül Yerry Mina átigazolási papírjai még meg sem érkeztek, tehát egyelőre nem léphet pályára a csapatban, Coutinho pedig továbbra is a rehabilitációját végzi. A vasárnapi bajnokin ismét megsérülő Dembélé helyzete sem különb. Mascherano sem fog játszani, az ő esetében elképzelhető, hogy már nem lép pályára a Barcelonában.

Ez alapján arra lehet számítani, hogy Valverde ezúttal is a stabilitásra fog hangsúlyt fektetni, és túlzott rotációba nem fog, még ha lesznek is változtatások. Játszhat Digne, Denis Suárez vagy éppen André Gomes. Az Espanyol ugyanakkor feltehetőleg nem fog spórolni az erejével és mindent bele fog adni, hogy előnyt szerezzen a visszavágóra.

RCD Espanyol – FC Barcelona:
Barcelona, RCDE Stadion
21.00
Vezeti: Ricardo de Burgos Bengoetxea
TV: Paulaner Sörház | Digi Sport 1

Espanyol: Diego López, Javi López, Óscar Duarte, Hermoso, Aaron Martín – David López, Darder, Víctor Sánchez – Leo Baptistao, Gerard, Piatti.

FC Barcelona: Cillessen, Semedo, Vermaelen, Piqué, Digne – Busquets, Denis Suárez, André Gomes, Paulinho – Suárez, Messi.

A Barcelona Espanyol elleni kerete: Cillessen, Ter Stegen; Semedo, Sergi Roberto, Piqué, Vermaelen, Aleix, Digne, Jordi Alba; Rakitic, Busquets, Denis, Rafinha, Aleñá, Paulinho, Gomes; Messi és Suárez.