Ellenállnak a san sebastiani átoknak?

Lesz négyből négy?

Három sikeres forduló után a Barcelona San Sebastianban folytatja a Real Sociedad ellen a Liga 4. fordulójában. Ez már egy olyan meccs és egy olyan pálya, ami többet ígér egy sima bajnokinál izgalmakban.

A Barcelonának ugyanis közismerten nagyon ritkán jutott sikerélmény San Sebastianban az elmúlt időszakban, és ugyan a kivétel éppen a tavalyi idény volt, a nagy átlag nem ígér sima 90 percet. Tavaly is már 2-0-ra vezetett a Real Sociedad hazai pályán, innen állt fel a Barça és győzött végül 4-2-re. Ez azonban a kivételnek számít ha megnézzük az elmúlt évek eredményeit. 2013 és 2017 között például zsinórban négyszer kapott ki itt a Barcelona, de az még inkább figyelemre méltó, hogy az Anoeta 1993-as megnyitása óta a katalán csapat 23 bajnoki meccsből csak 6-ot tudott megnyerni.

Nyilván igaz, hogy a statisztikai adatok nem mindig tükrözik a valóságot, de lehet abban is valami, hogy a Real Sociedad hazai pályán egyértelműen mumusa a Barcelonának. Most még erre jön rá az a körülmény, hogy válogatott szünet után következik ez a találkozó, ami plusz nehézséget okoz minden nagy csapatnak – különösen ha szombaton kell játszani.

A Real Sociedad Asier Garitanóval a kispadján közepesen kezdett, egy győzelem, egy döntetlen és egy vereség áll mögöttük, és nem elhanyagolható esemény volt, hogy a csapat legutóbbi bajnokiján megsérült az egyik húzóember, Willian José. Ezzel szemben a Barcelona eddig még hibátlanul áll 9 ponttal. Ami a Barça kezdőcsapatát illeti, nem egyszerű megjósolni, hogy Valverde miként kezd el rotálni a csapatán, mert eddig nem vitte túlzásba a tartalékok és az új igazolások bevetését, most viszont már kellene, mert a következő hetekben mindig heti két meccse lesz a csapatnak, most indul be a sorozatterhelés.

Ebben a válogatott szünetben összesen 12 játékos utazott el a nemzeti csapatához, és ez még nem is számít soknak, ha figyelembe vesszük, hogy Messi, Suárez vagy éppen Jordi Alba most nem mentek sehová. Akik mentek, Ter Stegen, Rakitic, Cillessen, Sergi Roberto, Busquets, Suárez, Dembélé, Umtiti, Arturo Vidal, Vermaelen, Arthur és Coutinho közül utóbbi kettő még csütörtökön sem tudott együtt edzeni a társakkal. Ilyen alapon az például benne van a pakliban, hogy Coutinho nem fog kezdeni az Anoetában.

Ami a várható mérkőzést illeti, csak azt lehet jó eséllyel megjósolni, hogy most tényleg foggal-körömmel küzdeni kell majd minden szituációban, csak így lehet jó eredményt elérni Baszkföldön.

Real Sociedad – FC Barcelona:
San Sebastian, Anoeta
16.15
Vezeti: Del Cerro Grande
TV: Paulaner Sörház Exkluzív | Spíler 1

Real Sociedad: Rulli, Zaldúa, Elustondo, Moreno, Theo – Illarramendi, Zubeldia, Sangalli, Oyarzabal – Zurutuza, Bautista.

FC Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Alba – Busquets, Rakitic, Coutinho (Vidal), Messi, Dembélé, Suárez.

Az utazó keret: Ter Stegen, Cillessen; Semedo, Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Lenglet, Vermaelen, Jordi Alba; Busquets, Rakitic, Coutinho, Rafinha, Arturo Vidal; Messi, Luis Suárez, Dembélé és Munir.

Kimadadók a keretből: Malcom, Samper, Denis Suárez, Aleñá, mindannyian sérülés miatt, illetve Arthur.

Mindenképpen beruháznál egy Barçás ereklyére? Akkor az Eurobarça Shop pontosan a te tereped, ahol megrendelheted az alábbi ‘Baaarca!’ pólót akár több színben is!