Messivel még jobban szalad a hajó?

Barça - Betis

Eltelt a három hét a sérült Lionel Messi nélkül,  most visszatér a Barcelonába a csapatkapitány, aki nélkül meglepően jól vizsgáztak a többiek, de most vele talán még ennél is jobb lehet. Mellette visszakerül a keretbe Umtiti is, Dembélé azonban hiányzik, nem ok nélkül.

Az elmúlt hetekben bőven voltak rangadók, és bár nem annak indult, de nagyon nehéz meccs lett a Rayo elleni túra is. Most vasárnap a Betis ellen papíron illene könnyebben is három pontot szerezni, de azt már meg lehetett tanulni ebben a szezonban, hogy idén nincs könnyű meccs, nincs könnyű ellenfél, mert azonnal jöhet a meglepetés. És a Betis van is olyan csapat, amelyik képes a meglepetésre, tavaly egészen kiválóan szerepeltek, idén ott vannak az Európa-ligában, talán ennek is van köze ahhoz, hogy a Ligában most csak a 15. helyen állnak. A játékosanyaguk minősége mindenesetre messze felülmúlja a jelenlegi helyzetüket.

A meccs mégis inkább azért lehet érdekes, hogy kikkel és hogyan játszik a Barcelona. A katalán csapat jól szerepelt az elmúlt hetekben Messi nélkül is, most az argentin visszatér, hasonlóképpen Umitit is visszakerülhet a védelembe – de ez már nem olyan egyértelmű edzői döntés, mint Messit pályára küldeni, hiszen Clement Lenglet jól használta ki a neki jutó játékperceket.

Hiányozni fog azonban az utóbbi meccsekhez képest sérülés miatt Coutinho, talán nem is baj, hogy a brazil pihen egy kicsit, mert attól távol állt, hogy Messi nélkül húzóemberré lépett volna elő. Az ő helyét Rafinha, esetleg Malcom foglalhatja el most. És hiányozni fog Dembélé is, akivel világos, hogy nem elhanyagolható magatartásbeli problémák vannak, csütörtökön előzetes jelzés nélkül nem jelent meg az edzésen, mint később kiderült gyomorrontása volt. Ernesto Valverde bár ki nem mondta nyilvánosan, szinte biztosan büntetésből hagyta ki a keretből a franciát, akinek egyelőre nem ugyanaz a profizmusról alkotott elképzelése, mint a többieknek.

De ettől még a meccset illene nyerni, és nem csak azért mert Messi újra pályán lesz.

FC Barcelona – Real Betis:
Barcelona, Camp Nou
16.15
Vezeti: Mateu Lahoz
TV: Paulaner Sörház | Spíler 2

FC Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Piqué, Lenglet, Alba – Busquets, Rakitic, Arthur – Messi, Rafinha (Malcom) és Suárez.

Betis: Pau López, Mandi, Bartra, Sidnei – Barragán, William Calvalho, Guardado, J. Firpo – Canales, Lo Celso – Morón.