Boldog ünnepeket hoz az évzáró?

Barça - Celta


A Karácsonyt és az újévet megelőzően a Celta Vigo ellen zárja a 2018-as naptári évet a Barcelona. Az év a bajnoki címmel és a Király Kupa sikerrel feltétlenül pozitív, most a Ligát is vezeti a csapat, de a jó évzáráshoz le kell győzni a Celtát.

Ez pedig újabban nagyon nem könnyű feladat még Barcelonában sem, a Celta legalábbis jó néhányszor tört borsot a Barcelona orra alá az utóbbi években – de különösen még a Luis Enrique érában. Most hazai pályán a 10. helyezett galíciai csapatot természetesen alap elvárás lenne legyőzni, és ez mind a pontok szempontjából, mind a lelki nyugalom szemszögéből fontos lenne, hiszen a Liga csak január 6-án folytatódik a Getafe ellen. Az idei őszön tapasztalt hullámzó játék miatt azonban bátran ki lehet mondani, hogy egyáltalán nem mehet biztosra otthon sem a Barcelona.

Ami a csapatot illeti, továbbra is nagyon sok a sérült, és szűkösek a lehetőségei Valverder edzőnek több poszton is. A védelemben kerettag Miranda és Chumi is, hiszen Vermaelen, Umtiti és Sergi Roberto továbbra sem bevethetőek, bár Semedo visszatér a csapatba. Malcom már közel játékra kész, de még nincs a keretben, szintén kimaradtak Denis Suárez és Munir. Az új kölcsönigazolás Jeison Murillo csak januártól állhat majd az edző rendelkezésére.

A védelemben azok játszanak, akik egészségesek, túl sok választási lehetősége nincs is Valverdének. A középpályán Busquets, Rakitic és Vidal a várhatók a kezdőbe, de Arthur akár még vissza is kerülhet a csapatba. A támadósor majdnem biztosan Messivel, Suárezzel és Dembélével lesz teljes.

Egy szó mint száz, a Celta sokat tett azért, hogy nagyon oda figyeljen rá a Barcelona, és ez szükséges is lehet egy szép évzáró meccshez.

FC Barcelona – Celta Vigo:
Barcelona, Camp Nou
18.30
Vezeti: Prieto Iglesias
TV: Paulaner Sörház | Spíler 2

FC Barcelona: Ter Stegen, Semedo, Piqué, Lenglet, Alba – Busquets, Rakitic, Vidal – Messi, Dembélé, Suárez.

Celta Vigo: Rubén Blanco, Hugo Mallo, Costas, Araújo, Mazan – Jozabed, Yokoslu, Brais, Boufal – Aspas, Maxi Gómez.