Jön a szezon legfontosabb meccse

Barça - Lyon előzetes

Az FC Barcelona szerda este 21 órától az Olympique Lyon együttesét fogadja hazai pályán a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágóján. A franciaországi mérkőzés gól nélküli döntetlent hozott, így a katalánoknak egyszerű a képlet: ha megnyerik a mérkőzést, továbbjutnak a legrangosabb európai kupasorozat legjobb nyolc csapata közé.

Tíz esztendeje szintén a BL-nyolcaddöntőben találkozott a két csapat, ahol ugyanúgy az első mérkőzésen Franciaországban döntetlen született, azonban a visszavágón a Camp Nouban öt gólt lőtt a Barcelona. A mostani odavágón a Lyon az egyik legjobb játékosát, Fekirt kénytelen volt mellőzni eltiltás miatt, azonban a szerdai párharcon már biztosan ott lesz a kezdőcsapatban a francia. A gallok az idei BL-sorozatban egyelőre veretlenek, egy győzelem, hat döntetlen mellett – előbbit a Manchester City otthonában érték el. Ezzel együtt az is elmondható, hogy a csoportkörben játszott három idegbeli eredményük mindegyike továbbjutást érne a katalánok elleni visszavágón.

Ami a Barçát illeti, a csapat szintén nem szenvedett még vereséget a BL-ben ebben a szezonban, és éppen az odavágó óta nyerte meg mind a négy tétmérkőzését. Az első összecsapáson remekül játszottak a katalánok, 25 alkalommal próbálkoztak gólszerzéssel, de egyik lövésükből sem találtak be az ellenfél hálójába. Ebben mindenképpen javulniuk kell, ha nem szeretnének kiesni. Sérülés miatt Dembélé szinte biztos, hogy csak a kispadon fog kezdeni, az ő helyét a mostanában gyengébben játszó Coutinho veheti át. A középpályán Busquets és Rakitic mellett a harmadik pozícióért Vidal és Arthur verekedhet meg, míg a védelemben valószínűleg visszatér a korábban Lyonban játszó Umtiti.

Barcelonában nagyon ki vannak éhezve egy BL-győzelemre, így mondhatni, hogy a szezon legfontosabb mérkőzése következik. Messiéknek nyerni kell, hogy továbbjussanak a legjobb nyolc mezőnyébe.

FC Barcelona – Olympique Lyon
Barcelona, Camp Nou
21:00
Vezeti: Szymon Marciniak (lengyel)
TV: Paulaner Sörház | Spíler 2

FC Barcelona: Ter Stegen – S. Roberto, Piqué, Umtiti, Alba – Busquets, Rakitic, Arthur (Vidal)- Messi, Suárez, Coutinho

Olympique Lyon: Lopes – Dubois, Marcelo, Denayer, Mendy – NDombele, Aouar – Traoré, Fekir, Depay – Dembele