A másnap másnapja: Barça – Getafe

Rengeteg munka volt ebben a szezonban a Bajnokok Ligájára fókuszálva, amit kedden sajnálatosan lerombolt a csapat és az edzője, és a tavalyi évhez hasonlóan ki tudott esni háromgólos előnyről. Ma jön az első mérkőzés Liverpool után, és az emlék még olyannyira friss, hogy Ernesto Valverde is először szombaton találkozott a játékosaival a nagy bukás után.

A Getafe elleni meccsnek csak a vendég csapat számára van tétje, nekik viszont nagy, hiszen a Getafe esélyes lehet arra, hogy elcsípje a negyedik, BL-indulást érő helyet. Ez olyannyira meglepetés számukra, hogy a Getafe kerete bónuszt sem kap a játékosok szerződései szerint, ha elérnék ezt a célt. A Getafe tehát mindent bele fog adni a Camp Nouban, a Barcelonát viszont nem igazán érdekli a meccs. Maximum annyiban, hogy illene szépen búcsúzni a közönségtől, mert ez az utolsó hazai mérkőzés a szezonban.

Nem olyan lesz, mint bárki szerette volna a csapat körül: a Liverpool elleni bukás hatásai messze el fognak nyúlni, ez a meccs csak az első találkozás a szurkolókkal – érdekes lesz látni, hogyan reagál a Camp Nou a történtekre.

A Barcelonában kezdeni fog Cillessen, aki így elbúcsúzhat a Camp Noutól, mert a nyáron szinte biztosan távozni fog. Hiányozni fog viszont Luis Suárez, akit megműtöttek a héten és másfél hónapra kidőlt, illetve Arthur sem játszik majd egy kisebb sérülés miatt. A múlt hétvégén megsérülő Dembélé is hiányzik természetesen. Érdekes lesz, hogy a mostanra még inkább kritikák céltáblájává váló Coutinho játszik-e, de az biztos, hogy Valverde edző most lehetőséget fog adni sokaknak, akik eddig kevesebbet játszottak.

FC Barcelona – Getafe:
Barcelona, Camp Nou
18.30
Vezeti: González González
TV: Paulaner Sörház | Spíler 2

FC Barcelona: Cillessen, Semedo, Umtiti, Piqué, Alba – Busquets, Alena, Riqui Puig – Malcom, Coutinho, Messi.

Getafe: Soria, Damián, Djené, Miquel, Cabrera – Arambarri, Maksimovic, Foulquier, Olivera – Ángel, Molina.

*Kivételesen puha, 100% organikus pamut alapanyag, egyedi de visszafogott minta, ami mindig aktuális marad! Rendelj most!