Barça – Valencia: Most már tényleg el kell kezdeni

Két hét szünet után alaposan belehúz a szezonba a Barcelona, hiszen néhány napon belül következik a Valencia, majd a BL-ben a Borussia Dortmund. Továbbra is Messi nélkül, de már Suárezzel állnak majd fel, és össze kell kapja magát a Barça, mert túl sok pontot veszített 3 forduló alatt.

A számítás még könnyű, egészen pontosan 5-öt bukott el a gárda három forduló alatt, magyarán egy meccsét nyerte meg a háromból, és az az igazság, hogy sokkal több nem is volt benne a játékában. Figyelemre méltó a hazai és az idegenbeli teljesítményben mutatott különbség is, a hazai, Betis elleni mérkőzést nem lehet hasonlítani a két idegenbelihez.

A Valencia kemény ellenfél lehet még otthon is, talán azért lesz kevésbé az, mert a héten elbocsájtották az edzőjét, Marcelinot, ez pedig nyilvánvalóan erőteljes negatív hatást válthat ki a csapat teljesítményére. Egy kiváló, jó munkát végző edzőt tettek ki a csapata mellől, a döntés ellen a Valencia játékosai is meglepően határozottan nyilatkoztak – világosan kritizálva a klub vezetését.

Ami a Barcelonát illeti, korán eljött az a pont, hogy nem illene pontokat veszíteni, mert már elúszott elég. És a csapat kerete korántsem teljes; Messi és Dembélé továbbra is sérültek, Rafinha időközben kölcsönbe távozott Vigóba, Umtiti pedig a héten sérült meg és esett ki 5-6 hétre. Pozitívum ugyanakkor, hogy először a keretbe kerülhet a nyáron igazolt Neto kapus, illetve visszatér a balhátvéd Junior Firpo is. A legnagyobb erősítés azonban egyértelműen Luis Suárez lesz, aki Griezmannal és Carles Pérezzel alkothat támadósort. Ott lesz mögöttük a 16 éves Ansu Fati ezúttal is. Előttük az a Cillessen állhat, aki tavaly még a Barcelona kapusa volt, idén pedig már a Valencia kapuját védi.

Valverde edző összeállításában a középpályássor az, ami kifürkészhetetlen, különösen azért mert most már tényleg itt a sorozatterhelés, és mivel a középpályán van a legtöbb hadra fogható játékos, garantált, hogy itt erőteljesen rotál majd Valverde. Az is benne van a pakliban például, hogy Frenkie de Jong játszik az egyik meccsen szűrőként, Sergio Busquets pedig a másikon. A védelemben és a támadósorban viszont messze nem ekkora a bőség, úgyhogy a többi poszton kevesebb meglepetéssel lehet számolni.

FC Barcelona – Valencia CF:
Barcelona, Camp Nou
21.00
Vezeti: Sánchez Martínez
TV: Paulaner Sörház | Spíler 2

Barcelona: Ter Stegen, Semedo, Piqué, Lenglet, Alba – Busquets, Rakitic (Sergi Roberto), Arthur – C. Pérez, Griezmann, Suárez.

Valencia: Cillessen, Wass, Garay, Gabriel Paulista, Gayá – Coquelin, Parejo, Ferrán Torres, Guedes – Gameiro, Rodrigo.