Előre a csoportelsőség bebiztosításáért!

Barça - Dortmund előzetes

Szerda este 21 órától fogadja hazai pályán a Camp Nouban az FC Barcelona a Borussia Dortmundot a Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában. A katalánok egy győzelem esetén bebiztosítanák a csoportelsőségüket, azonban ha nem sikerül nyerniük Messiéknek, nehéz helyzetben találhatják magukat az Internazionale elleni idegenbeli találkozón a csoport utolsó fordulójában.

Nem sok mindenbe tud kapaszkodni a német együttes, ha a statisztikákat böngészi. Egyrészt az előző két mérkőzésén hét gólt kapott, és nem tudott nyerni. Másrészt a legutóbbi hat idegenbeli találkozójából csak egyen győzött, az utóbbi három alkalommal még csak be se talált. Tehát nem a legjobb formában utazik a Dortmund a Camp Nouba, ahová a volt barcelonai játékos, Paco Alcácer biztosan nem tér vissza sérülés miatt, ahogyan nem lesz ott a gyepen Delaney és Schmelzer sem hasonló okok következtében. A spanyol csatár kiesése miatt Götze vagy Reus lehet a legelső ember a pályán a németeknél.

Ami a Barcelonát illeti, a BL-ben mutatott számokkal nincs gond. Az előző 16 mérkőzéséből csak egyszer szenvedett vereséget, bár az nagyon fájó volt az Anfielden. Hazai pályán egyébként sincs különösebb nagy probléma az eredményekkel, hat és fél éve veretlenek  a legrangosabb európai kupasorozatban a katalánok. A Camp Nouban az idei szezon során pedig csak egyszer fordult elő, hogy nem sikerült győzniük. Ha szerda este nyernek Messiék, első helyen jutnak tovább, viszont amennyiben nem fektetik két vállra a Dortmundot, az utolsó fordulóban az Inter elleni idegenbeli meccsen nagyon nehéz helyzetbe kerülnének.

Az biztosan nem a katalánokat segíti, hogy Piqué eltiltott, Jordi Alba és Semedo pedig továbbra is sérült. Lenglet habár visszatért, valószínűleg még ő sincs 100%-os állapotban. Umtiti pedig 14 hónapja nem játszott végig két mérkőzést egymás után, tehát korántsem áll biztos lábakon a Barcelona védelme. Így minden bizonnyal Sergi Roberto és Junior Firpo játszik a két szélen, közöttük pedig Umtiti és Lenglet a legvalószínűbb. Amennyiben valamelyikük nem tud 90 percet vállalni, Todibo ugorhat be a védelem tengelyébe. A középpályán és a támadósorban nem várható meglepetés.

FC Barcelona – Borussia Dortmund, 21:00

Camp Nou, Barcelona

Vezeti: Clément Turpin

FC Barcelona: Ter Stegen – Sergi Roberto, Lenglet (Todibo), Umtiti, Junior Firpo – Busquets, De Jong, Arthur – Messi, Suárez és Griezmann.

Borussia Dortmund: Bürki – Piszczek, Akanji, Hummels, Guerreiro – Weigl, Witsel – Hakimi, Brandt, Sancho – Reus (Götze).

Barçás falmatricát keresel a szobádba? Esetleg olyat, amire még írhatsz is? Ne keress tovább!