Erősebbek, mint a győzelmi kényszer? Valladolid-Barça

Három forduló maradt a LaLiga 2019-2020-as kiírásából, és a Barcelona reményei szerények a bajnoki cím megvédésére. Ettől függetlenül a reményt életben kellene tartani, és ehhez győzni kell Valladolidban.

Ami persze a Barcelona idei idegenben mutatott játéka miatt egyáltalán nem tűnik könnyű feladatnak, ez akkor lehet nagyon más, ha a Villarrealban mutatott arcát tudja elővenni a Barça erre a meccsre. Az ellenfél ráadásul egyáltalán nem tét nélkül lép majd pályára, mert a Valladolidnak még szüksége lenne legalább 1 pontra, hogy matematikailag se legyen esélye annak, hogy kiesik az élvonalból. A legjobb kieső Mallorca most 32 pontos, a Valladolid pedig 39, szerény esélye tehát még van annak, hogy a kieső helyre eshet vissza a lila-fehér gárda.

A Barcelona minden meccsen győzelmi kényszerben játszik, és még ha nyerné is a hátralévő 3 meccsét, akkor is nehéz elképzelni, hogy a Real Madridot meg tudja előzni, hiszen a Madridnak 3 mérkőzésből csak egyet szabadna megnyernie. A fővárosiak pénteken játszották csak le a hétközi fordulóból a meccsüket, de ezúttal sem hibáztak, így a Barcelona reményei egyre kisebbek.

Ami a katalán csapat kezdőjét illeti, nincs továbbra sem a keretben De Jong, pedig már szinte teljesen felépült, ugyanez volt a helyzet Junior Firpóval is, de ő már ott van a csapat keretében. Betegség miatt nem kerettag az átigazolása óta mellőzött Arthur sem, így a középpályáskor továbbra is szellős. A támadóknál ezúttal biztosan nem lesz ott Ansu Fati, aki egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott a hétközi piros lapja után. A védelemben pedig Samuel Umtiti az, aki továbbra sem vethető be – várhatóan ez nem fog változni a szezon befejezéséig.

A Valladolid elleni meccset követően a Barcelonának még két bajnokija marad, egy az Osasuna ellen hazai pályán, egy pedig idegenben az Alavés vendégeként. A LaLiga jövő hétvégén zárul, ezt követően 3 hétig nem lesz meccs, azt követően folytatódik a Bajnokok Ligája.

Real Valladolid – FC Barcelona
Valladolid, Zorrilla
19.30

Valladolid: Masip, Javi Moyano, Joaquin, Javier Sánchez, Raúl García – Rubén Alcaraz, Fede Óscar Plano  Hervis, Toni VIlla, Sergi Guardiola.

FC Barcelona: Ter Stegen, Semedo, Piqué, Lenglet, Alba – Busquets, Vidal, Sergi Roberto (Puig) – Messi, Suárez és Griezmann.