Győzelmi kényszerben jön a Barça – Betis

Négy meccse nyeretlen a Barcelona

A Barcelona mindössze hat mérkőzést játszott le eddig a spanyol bajnokság új szezonjából, de az eddigi teljesítménye miatt egyre inkább győzelmi kényszerbe kerül. Az elmúlt négy mérkőzésből egyet sem sikerült megnyernie, a Betis ellen ezért muszáj lenne.

Mindennek a tetejébe a Dinamo Kijev elleni BL-találkozón bár nyerni sikerült, és a három pont zsebben van, de a mutatott játék bőven adott okot az aggodalomra. Ez inkább azért probléma, mert a korábbi bajnoki meccseken nem mindig a játékkal volt baj, sokkal inkább a hatékonysággal. Ezúttal a játékkal is. Most azonban már nem fér bele a hiba, igazán gyenge meccsek.

A Barcelona eddig 2-2-2 meccset nyert meg, veszített el vagy adott döntetlenre a Ligában, ami nyilvánvalóan gyenge arány. Természetesen érthető, hogy egy új csapat építése sokszor nem zökkenőmentes – elég csak Luis Enrique Martínez edző első fél évére gondolni a kispadon -, de természetesen mindenki minél előbb nem csak győzelmeket, de javuló játékot és hatékonyságot is szeretne látni.

Annyiból azért most szerencséje van Ronald Koemannak, hogy az ellenfélből kiesett az egyik legveszélyesebb játékos, Fekir, aki nem lesz ott a meccsen, és az is kedvező, hogy ezt a meccset most a Camp Nouban játsszák. Ki is kell tudni használni, és muszáj nyerni, mert ezt követően újra válogatott szünet kezdődik, amit majd egy rangadó követ Madridban, az Atlético ellen.

A holland edző kezdőjében lehetnek változtatások, de inkább a támadó, középpályás sorban, a védelemben kevésbé. Itt ugyanis továbbra is csak Piqué és Lenglet vethetők be középső védőként, Alba helye biztos, a jobb szélen vagy Dest, vagy Sergi Roberto fog játszani. A támadóknál Messi és Ansu Fati posztjai talán a legbiztosabbak, Griezmann a héten egy újabb gyenge meccset játszott, nem zárható ki, hogy újra kikerül a csapatból. Pedri esélyei jobbak. Dembélé, Trincao vagy Braithwaite mindenesetre várják a maguk lehetőségét.

A Betis eddig négy meccset nyert meg, szintén négyet veszített el, de könnyű 90 percre semmiképp nem érdemes számítani.

 

FC Barcelona – Real Betis:
Barcelona, Camp Nou
16.15

FC Barcelona: Ter Stegen, Dest, Piqué, Lenglet, Alba – Busquets, De Jong – Pedri, Messi, Ansu Fati és Griezmann (Dembélé)

Real Betis: Bravo, Emerson, Mansi, Bartra, Moreno – Guido Rodríguez, William Carvalho, Joaquín, Canales, Tello, Sanabria.