Kötelező a győzelem az Osasuna ellen

Muszáj nyerni, mert már így is nagy a hátrány

Szokatlan időpontban, vasárnap délután 2 órától játszik bajnokit az FC Barcelona az Osasuna ellen. A katalánok így több pihenőt kaptak a Kijev elleni mérkőzés után, viszont kevesebb idő marad így a Fradi elleni BL-találkozóig. Messi és De Jong visszatértek a keretbe, ahogy Busquets is felépült a sérüléséből. A győzelem kötelező, hiszen jelenleg az Atlético Madrid 12 ponttal áll jobban a tabellán, mint Koeman csapata.

Kedden még Kijevben játszottak a katalánok, most pedig az Osasuna jön a Camp Nouba a bajnokság tizenegyedik fordulójában. Várhatóan frissebb lesz a csapat most, mint a legutóbbi bajnokin, az Atlético ellen volt a válogatott szünet után – hétközben most pihenni tudtak a kulcsjátékosok. Ezzel együtt ideje lenne elkezdeni a bajnokságban is egy győzelmi szériát, ha még mindig a bajnoki cím a cél Messiéknél. Ennél alkalmasabb ellenfél nem is lehetne a Camp Nouban az Osasunánál.

A baszk csapat a Barçához hasonlóan pocsék formában van: legutóbbi öt bajnokijából mindössze egyet nyert meg, összesen három gólt lőtt. Ugyanúgy 11 ponttal áll a tabellán, habár eggyel több meccset játszott le a pamplonai együttes. Idegenben egyébként sem valami gólerős az Osasuna, hiszen három találkozó óta gólképtelen, ha épp nem hazai pályán játszik. Viszont van miből erőt meríteni a baszkoknak, mert legutóbb, júliusban győzni tudtak a Camp Nouban 2-1-re. Gondolhatják, miért ne sikerülhetne most is meglepetést okozni? Az viszont, hogy nyolc játékosuk is sérüléssel bajlódik, nem fogja megkönnyíteni a dolgukat…

Ami a Barcelonát illeti, hazai pályán nagyrészt jól megy: legutóbbi 35 bajnokijából 33-szor veretlen maradt. Most a bajnoki szereplése Koeman csapatának viszont eléggé hektikus, mert a Betis elleni 5-2 után gondolhatták a szurkolók, hogy végre jó útra tértek, majd jött az Atlético elleni reménytelen játék. Sérültek persze a katalánoknál is akadnak bőven. A védelemből Umtiti, Araújo, Piqué és Sergi Roberto sincs hadrafogható állapotban, illetve mint ismert, Ansu Fati is sérült lesz még jóideig. Az viszont jó hír, hogy Busquets felépült, ő már játszhat. Így a kezdőben Ter Stegen előtt a védelemben Dest, Mingueza, Lenglet és Alba kaphat helyet. A középpályára visszatérhet De Jong, aki mellett Pjanic játszhat – Busquetsre több esély van csak csereként. Elöl pedig Dembélé, Messi és Coutinho előtt Griezmann veszélyzetetheti az ellenfél kapuját.

A Barcelonának muszáj nyernie, ha nem akar még jobban lemaradni a jelenleg 12 ponttal vezető Atlético Madrid mögött. Viszont a júliusi bajnokiból kiindulva nem szabad túlságosan könnyelműen venni az Osasuna elleni mérkőzést…

FC Barcelona – CA Osasuna

Camp Nou, Barcelona

Vezeti: Mateu Lahoz

Barcelona: Ter Stegen – Dest, Mingueza, Lenglet, Jordi Alba – Pjanic (Busquets), De Jong – Dembélé, Messi, Coutinho – Griezmann.

Osasuna: Herrera – Roncaglia, García, Navas – Vidal, Moncayola, Sanjurjo, Pérez, Jony – Budimir és García.