Bajnoki győzelmet hoz a Jézuska?

Barça - Valladolid előzetes

A spanyol bajnokság következő mérkőzését a Valladolid otthonában játssza az FC Barcelona. A katalánok a Valencia elleni döntetlen után utaznak Valladolidba, ahol nem lehet más a cél, mint a győzelem. Már csak azért is, mert illene az első négy helyen végeznie a katalán klubnak az év végén. Erre a következő két forduló ad lehetőséget.

Egyre nagyobb nyomás helyeződik Ronald Koemanra és a csapatra. A Valencia elleni döntetlen miatt habár nem estek vissza a tabellán, mégis 11 pontra vannak az Atlético Madridtól, ha a vesztett pontokat nézzük. Két fordulót azonban még lejátszanak ebben az évben, tehát a lehetőség adott a javításra.

A Valladolid a legjobbkor fogadja a Barçát, hiszen most van a szezon során a legjobb formájában a hazai csapat: az elmúlt hét forduló során csak egyszer szenvedett vereséget. A hétvégén a Sevilla otthonából loptak pontot, ami nem könnyű feladat. Ettől függetlenül kieső helyen áll a Valladolid, 14 mérkőzés során 14 pontot szerzett, a 18. helyen tanyázik.

Ami a Barcelonát illeti, jó ideig elmondható lesz az a csapatról, hogy a győzelem kötelező. Most sincs másképp, főleg a Valencia elleni döntetlent követően. Ahogy az sem lesz másképp továbbra sem, hogy Piqué, Sergi Roberto, Ansu Fati és Dembélé sérülés miatt kihagyja a mérkőzést. Ennek eredményeképp a Valencia elleni kezdőcsapathoz képest sok változás nem várható. De Jong minden bizonnyal visszakerülhet a kezdőbe, Coutinho pedig a kispadon találhatja magát a visszafogott formája miatt.

A Barcelonának tehát nyernie kell, ha nem szeretné, hogy év kezdetkor még a Bajnokok Ligája-helyezés sem legyen meg a csapatnak…

Real Valladolid CF – FC Barcelona

22:00

Zorilla, Valladolid

Vezeti: López M.

Valladolid: Masip – Hervías, Fernandez, González, García – Orellana, Alcarez, Mesa, Plano – Guardiola, Weismann

Barcelona: Ter Stegen – Dest, Araújo, Mingueza, Alba – Busquets, De Jong, Pedri (Coutinho)- Griezmann, Messi, Braithwaite