Vissza a bajnoki versenyfutásba

Barça - Cádiz előzetes

A spanyol bajnokság 24. fordulójában a Cádiz együttesét fogadja hazai pályán az FC Barcelona vasárnap délután. A katalánoknak a Bajnokok Ligájában elszenvedett, PSG elleni vereséget követően most a bajnokságban kell teljesíteniük, ahol az Atlético Madrid kisebb hullámvölgye miatt hat pontra feljöhetnek Messiék az éllovasra.

Hétközben a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében csúfos, 4-1-es vereséget szenvedett a Barcelona a PSG ellen a Camp Nouban, így szinte kisebb csoda lenne, ha továbbjutna a katalán csapat a legjobb nyolc közé. A bajnokságban viszont újra szoros lehet a harc az élen, hiszen az Alético Madrid öt pontot vesztett az elmúlt napokban, így egy győzelem esetén hat egységre megközelítenék Messiék a matracosokat.

A Cádiz pocsék formában van, nem a legjobbkor utaznak a Camp Nouba. Az elmúlt négy bajnokiját elvesztette, összesen 15 gólt kapva. Ennek köszönhetően jelenleg a kiesés elől menekülnek. A Barça viszont legutóbb épp a Cádiztól kapott ki a bajnokságban, decemberben 2-1-es vereséget szenvedtek a katalánok.

Ami a Barcelonát illeti, a bajnoki mutató remek, hiszen hét mérkőzéses győzelmi sorozatban vannak a hazai porondon. A Sevilla, majd a PSG elleni vereség viszont azt mutatja, hogy igazán komoly ellenfelek ellen nem nyújt jó teljesítményt a csapat. Hazai pályán a Cádizt ettől függetlenül kötelező legyőzni, hogy hat pontra megközelítsék az Atléticót, és újra éles legyen a harc a bajnoki címért.

A katalánok kezdőcsapatában biztosan nem lesz ott Araújo, Sergi Roberto, Coutinho és Ansu Fati sérülés miatt. A védelem és a középpálya összeállítása valószínűleg ugyanaz lesz, mint a PSG elleni mérkőzésen volt, elöl viszont jó esély van most Trincao játékára Griezmann kárára.

Folytatni kell a Cádiz ellen a bajnoki győzelmi sorozatot, hogy hosszú idő után újra versenyben legyen a Barça a bajnoki trófeáért.

FC Barcelona – Cádiz CF

14:00

Camp Nou, Barcelona

Vezeti: Juan Martínez

Barcelona: Ter Stegen – Dest, Piqué, Lenglet, Alba – Busquets, De Jong, Pedri – Trincao, Messi, Dembélé.

Cádiz: Ledesma – Iza, Alcalá, Mauro, Espino – Sánchez, Jonsson, Fali, Perea – Lozano és Negredo.