Újabb mélypont után: összeszedi magát a Barça az Elche ellen?

Az aktuális BL-játéknap miatt kivételesen nem este 21.00-tól, hanem már 19.00-tól pályára lép szerdán a Barcelona a Ligában, és muszáj lenne nyernie, hogy kicsit maga mögött hagyja a PSG elleni drámát, illetve a hétvégi, Cádiz elleni, szintén nagyon kellemetlen pontvesztést. Ha ez nem sikerülne, nagyon rossz irányt vehet a csapat a jövőre tekintettel.

Nem szabad pontokat veszíteni, mert így is jelentős a lemaradás az Atlético Madrid mögött, persze hétvégén sem lett volna szabad, és a feladat nem is volt különösebben nehéz, mégis sikerült elhullajtani két pontot. A Cádiznál talán nagyobb ellenállást fog tanúsítani az Elche, de leginkább a Barcelona védekező és támadó teljesítményétől függ, hogy sikerül-e.

Mi is kiemeltük a napokban, hogy mind a Barcelona védekezése, mind a támadójáték hatékonysága olyan nagyon kiegyensúlyozatlan, hogy bármikor eredményezhet pontvesztéseket, vagy súlyos vereségeket. Amíg olyan sok az egyéni hiba a védekezésben, mint a Barcelonánál az elmúlt hónapokban, addig sorozatban úszhatnak el pontok, és ez még inkább igaz, ha a támadók egyszerűen képtelenek gólokat szerezni. Helyzetek akadnak minden meccsen, de a hatékonyság a legtöbb esetben rossz.

Az Elchét persze így is nagyon könnyen illene legyőzni, hiszen egy kiesőjelölt csapatról van szó, mely idegenben eddig mindössze 9 pontot szerzett, ebben még a Cádiznál is jelentősen rosszabbak. A vendégek formája változó: a legutóbbi fordulóban nyertek az Eibar ellen, előtte kikaptak Vigóban, azt megelőzően pedig otthon játszottak döntetlent a Villarreallal.

A Barcelonánál nem elképzelhetetlen, hogy újból próbál rotálni majd Ronald Koeman, mert a hétvégén sokkal nehezebb feladat következik: a Ligában is közvetlen rivális Sevilla idegenben, majd egy hét múlva a Király Kupa elődöntő visszavágója, szintén a Sevilla ellen, de a Camp Nouban. És ott biztosan nehezebb lesz, mint az Elche ellen.

Ezért bőven benne van a pakliban, hogy újra lehetőséget kapnak játékosok a második sorból: Trincao, Braithwaite, Pjanic vagy Puig, illetve a védelemben Mingueza, Junior vagy Umtiti közül várhatóan kerülnek néhányan a kezdőcsapatba.

FC Barcelona – Elche:
Barcelona, Camp Nou
19.00

FC Barcelona: Ter Stegen, Mingueza, Piqué, Lenglet, Alba – Pjanic, De Jong, Pedri – Trincao, Griezmann, Messi.

Elche: Edgar, Cifuentes, Verdú, Daniel Calvo, Josema – Gutierrez, Mfulu, Morente, Rigoni, Milla – Boyé.

Akciós Barçás maszkok!