A bajnoki címért való harc szempontjából is egy fontos El Clásico következik

Real Madrid - Barcelona előzetes

A Barcelona szombat este a Real Madrid vendégeként lép majd pályára a spanyol bajnokság 30. fordulójában. Ennek a mérkőzésnek kétségtelenül nagyon nagy jelentősége lesz majd a bajnoki cím megnyeréséért folytatott harcban, ugyanis a listavezető Atlético Madridnak csupán egy pont az előnye a második helyen álló Barcelonával szemben, a katalánok pedig két egységgel előzik meg a Real Madrid csapatát. Így mindhárom együttesnek megvan az esélye a végső győzelemre.

Ronald Koeman együttese a 2020/21-es szezon második szakaszában nagyszerűen teljesít, ez az is bizonyítja, hogy a Barcelona az egyetlen csapat a 2021-es naptári évben, amely még veretlen az öt európai topligát figyelembe véve. A katalánok már 19(!) találkozó óta nem találnak legyőzőre a spanyol bajnokságban, idegenben pedig zsinórban 9(!) mérkőzésen arattak győzelmet, ezt a rendkívül jó sorozatot a Real Madrid vendégeként lehet majd folytatni – remélhetőleg egy győzelemmel.

Zidane alakulata is a bajnoki cím megnyerésére törekszik, amelyre van még esélyük, de ehhez mindenképpen nagy szükségük lenne arra, hogy pontot/pontokat szerezzenek a Barcelona ellen, a katalánok pedig nyilván ezt szeretnék megakadályozni. A madridiak kedden a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén 3-1-es győzelmet arattak a Liverpool ellen, Vinicius duplázni tudott, illetve Asensio is betalált, a túloldalon Salah volt eredményes. A Real Madrid 12 mérkőzés óta veretlen a spanyol bajnokságban és a legutóbbi öt mérkőzésük mindegyikét megnyerték minden sorozatot figyelembe véve.

barcelona termékek el clasico akcio 2-t fizet 3-at vihet

A két együttes legutóbbi öt találkozása alkalmával két Barcelona és két Real Madrid győzelem mellett egy döntetlen született. Ebben a szezonban egy El Clásico már megrendezésre került, amelyen a Real Madrid 1-3-ra nyert. A játék képe meglehetősen sokáig kiegyenlített volt, az összecsapás elején Valverde szerezte meg a vezetést a vendégeknek, nem sokkal később Jordi Alba beadását követően Ansu Fati egyenlített. A második félidőben azonban egy szögletnél Lenglet húzta meg Ramos mezét, a játékvezető pedig a VAR segítségével végül büntetőt ítélt, amit Sergio Ramos értékesített, az utolsó percekben Modric talált még be – ezzel eldöntve a három bajnoki pont sorsát. Azóta viszont ahogyan Koeman is kiemelte a meccs előtti sajtótájékoztatóján, a Barcelona sokat fejlődött mind a helyzetkihasználás tekintetében, mind a védekezést illetően. Garantáltan egy izgalmas mérkőzést láthatunk majd, egészen biztosan nem fogunk unatkozni.

Ami a hiányzókat illeti, a Real Madridnál Carvajal, Ramos, Fede Valverde és Eden Hazard sem léphet majd pályára sérülés miatt és Varane sem, aki a Liverpool elleni Bajnokok Ligája találkozó előtt pozitív koronavírus-tesztet produkált, a túloldalon pedig Neto, Philippe Coutinho és Ansu Fati marad távol az eseményektől. Gerard Piqué és Sergi Roberto a sérülésüket követően ugyan visszatértek a keretbe, de szerények az esélyei annak, hogy a kezdőcsapatban találják majd magukat.

A Barcelona összeállítása nagy valószínűség szerint ezúttal is Ter Stegen nevével kezdődik majd. A védelemben Mingueza, Araújo és Lenglet kaphatja meg a lehetőséget, amennyiben Koeman és a szakmai stáb nem kockáztatja meg Piqué játékát. A középpálya két szélén Dest és Alba kezdhet majd, mellettük Frenkie de Jong, Busquets és Pedri lehet majd látható, Dest és Alba a védekezés mellett támadásban is segíteni fogják majd a csapatot – előretolt szélsőként, ahogyan azt az elmúlt időszakban is tették. Elöl pedig Messi mellett még Dembélé neve szerepelhet a kezdőcsapatban. De az a forgatókönyv is elképzelhető, hogy Frenkie de Jongot a korábbi mérkőzésekhez hasonlóan ezúttal is a védelem közepén láthatjuk majd, ez esetben pedig Griezmann is kezdhet.

Real Madrid – Barcelona

LaLiga, 30. forduló

Madrid, Alfredo di Stéfano Stadion

21:00

Zárt kapuk mögött

Vezeti: Gil Manzano

Várható kezdőcsapatok:

Real Madrid: Courtois – Lucas Vazquez, Militao, Nacho, Mendy – Modric, Casemiro, Kroos – Asensio, Benzema, Vinicius

Barcelona: Ter Stegen – Mingueza, Araújo (Piqué), Lenglet – Dest, Frenkie de Jong, Busquets, Pedri, Jordi Alba – Lionel Messi, Ousmane Dembélé