A Getafe ellen folytatódik a bajnoki versenyfutás

Barcelona - Getafe előzetes

Csütörtök este a La Liga 31. fordulójában az FC Barcelona a Getafe együttesét látja vendégül. A Barça továbbra is versenyben van a bajnoki címért, ráadásul abban az esetben, ha a katalán együttes az összes hátralévő meccsét megnyerné, a madridi riválisok eredményeitől függetlenül bajnok lenne. Ez gyakorlatilag 8 döntőt jelent, aminek az első állomása jön este 10-től. 

Pár nappal ezelőtt Sevillában, a Copa del Rey döntőjében a Barcelona 4-0 arányban, nagyon meggyőző és szép játékkal legyőzte az Athletic Club csapatát, ezáltal közel két év után újabb trófea került a vitrinbe. A Barça február vége óta nagyszerűen teljesít hazája bajnokságában ( is ), az idén lejátszott 15 bajnoki találkozójából 13-at megnyert, 1 döntetlennel zárult és csupán egyet veszített el. Az El Clásicót ugyan elbukta a csapat, de a Copa del Rey fináléjában mutatott teljesítmény mindenképpen bizakodásra ad okot. Az is a katalánok mellett szól, hogy az utóbbi időben a kötelező győzelmeket kivétel nélkül hozta.

A Getafe jelenleg csupán a 15. helyet foglalja el a La Liga tabelláján, egyértelműen a kiesés ellen küzdenek. Ennek ellenére a Barcelona nem számíthat könnyű mérkőzésre, márcsak azért sem, mert ősszel, még a 6. fordulóban a Coliseum Alfonso Pérez stadionban 1-0 arányban vereséget szenvedett. Továbbá, nagyon nehéz ellenük játszani, mert nagyon sokat szabálytalankodnak, a játékosaik zöme a durva faltoktól sem riad vissza – ebből a szempontból csodálatos hír, hogy az egyik legnagyobb csontdaráló, Nyom hiányozni fog a madridiaktól – micsoda meglepetés! – sárga lapos eltiltás miatt.

Vereséggel kezdődik az erőltetett menet, 1-0 a Getafénak

A vezetőedző, Pepe Bordalas rajta kívül még 3 játékosára nem számíthat ezen a találkozón: Povedára, Cabacóra és Cucho Hernandezre. Ami a Barça hiányzóit illeti, ők szintén négyen vannak: Neto, Coutinho, Braithwaite és Ansu Fati játékára nem számíthat Ronald Koeman.

Az egymás elleni mérleg sokkal hízelgőbb a hazaiak számára: A legutóbbi 10 meccsen 8-szor a katalánok nyertek, 1 döntetlen született és egyetlen alkalommal pedig a Getafe gyűjtötte be a 3 pontot. A Barcelona sikerei 1-2 gólosak voltak, 1 kivétellel, 2015 áprilisában, amikor 6-0-ra nyert a csapat a Camp Nouban.

A kapus minden bizonnyal Ter Stegen lesz, a három belső védő személye azonban kérdéses. Könnyen előfordulhat, hogy ismét összeáll a Lenglet-Piqué-Mingueza trió, de arra is van esély, hogy Araújo kezdjen a hármas valemelyik tagja helyett, valószínűleg Piqué helyett, akit sérüléséből felépülve lehet érdemes fokozatosan terhelni csak. A szárnyvédő posztot a bal oldalon vélhetően Jordi Alba, a jobb oldalon pedig Dest fogja betölteni. A középpályán Busquests, Pedri, illetve De Jong fog játszani, amennyiben egyiküket sem pihenteti Koeman. A két támadó kapcsán pedig az a kérdés, hogy Messi mellett Dembélé vagy Griezmann szerepel majd, utóbbira nagyobb esélyt mutatkozik.

Barcelona-Getafe
La Liga, 31. forduló
Barcelona, Camp Nou
22.00

Zárt kapuk mögött

Játékvezető: Jorge Figueroa Vazquez

Várható kezdőcsapatok:
Barcelona( 3-5-2 ): Ter Stegen – Mingueza, Piqué, Lenglet – Dest, De Jong, Busquests, Pedri, Alba – Messi, Griezmann

Getafe ( 4-4-2 ): Soria – Olivera, Chakla, Djené, Damian Suarez – Cucurella, Arambarri, Maksimovic, Alena – Jaime Mata, Enes Ünal

Idén tavaszra is kiválogattuk nektek a legjobb Barçás cuccokat – exkluzív darabok, prémium minőségben!

fc barcelona hivatalos szurkolói termékek eurobarca shop polo sapka kulacs parna kabát