Megfelelően időzített BL-forma?

A gól nélküli döntetlen értékelője

Kedd este a Lyon elleni BL-párosítás első felvonásán gól nélküli döntetlen született. A Barcelonán látszott a bizonyítási vágy, de nem jött ki a lépés, a helyzeteket rendre elrontották a vendégek. A szokásos hátráltató „tényezők” most is a pályán voltak, így a dinamikus támadások sokszor akadtak el valahol félúton. A játékosok értékelése a számokon túl.

Ter Stegen 8

Az, ha egy kapus a mérkőzés egyik legjobbja, nem feltétlen a legjobb hír csapata és a szurkolók számára. Ter Stegen már nem először kap magas osztályzatot, védései és remek passzjátéka miatt ismét bőven felfelé lógott ki a többiekhez képest. A mérkőzés első félidejében megeresztett lyoni bombát klasszis módjára ütötte fölé, ezzel megmentve csapatát a góltól. Sajnos elől nem volt eredményes, így maradt a 0-0…

Alba 7

Jordi Alba játéka párhuzamba vonható Messiével. Ha egyiküknek nem megy igazán, akkor a másik is jobban fog szenvedni. Most talán semelyikük sincs formában az utóbbi időben. Alba elfutásai nem jönnek be olyan arányban, ahogy szoktak, valamint a Messivel való összjátéka is kevésbé hatékony. Mérkőzések óta gyengén teljesítenek (magukhoz képest) ők ketten.

Lenglet 7

Olykor bizonytalankodott, de hozta a stabil formáját. Azt gondolom, rá nem lehet panasz, remekül beilleszkedett a csapatba.

Piqué 8

A bekk játékát hetek óta csak csodálni lehet. Egyértelműen csúcsformában van, olyan becsúszásokkal operál, és menti meg a csapatot a góltól, amelyek nagy kockázattal járnak, ő mégis bevállalja  ezeket, és sikeresen végre is hajtja. Nem először fordul elő, hogy megunja a támadóink passzivitását, és egymaga indul meg előre, veszélyt teremtve az ellenfél kapuja előtt.

Semedo 7

A portugál a védekező feladatokat ellátta, a támadásokhoz már kevésbé tudott hozzátenni.

Rakitic 6

Sivár, szürke, unalmas már rengeteg mérkőzés óta. Rakitic az a játékos aki hoz egy stabil alapot, küzd, robotol, de ezen túl csak ritkán tesz hozzá valami pluszt. 95%-os passz pontosság, csak éppen semmi ziccert érő passz vagy kiugratás. Alibi.

Busquets 7

Busquets szokásos labdaeladása ismét megvolt, szerencsére gólhelyzetet nem ért. Ezen felül viszont jól játszott, 92%-os passzpontosság és 4 szerelés jellemezte játékát. Rá nem jellemző módon kétszer is próbálkozott kapura lövéssel, még a tizenhatoson kívülről is eleresztett egy szép lövést. Talán kevés is az a 7 pont neki…


S. Roberto 5

Roberto az a játékos, akit sok poszton be lehet vetni, mivel rendkívül sokoldalú, és bárhol képes elfogadható szinten focizni. Azonban nincs meg az a fix posztja, ahol kiemelkedőt tudna hozni, így kényszer megoldásnak bárhova jó, de ennél többnek nem nagyon. Most se volt említhető megmozdulása.

Dembelé 7

Ha Dembeléhez került a labda, akkor a kreativitás apró szikrája csillant meg rendszerint támadásainkban. Lövésekkel is próbálkozott, kulcspasszokat is adott. Még nem tökéletes, de ígéretes. Figyelembe kell egyébként venni, hogy most tér vissza a sérüléséből.

Suarez 3

Ha Suarezhez került a labda, akkor szerintem minden Barcelona-szurkoló a fejéhez kapott. Rengetegszer eladta a labdát, akadályozta a gyors támadásainkat, és amikor mindenki egyetértett vele, hogy kritikán aluli, amit művel, akkor Valverde lehozta Dembelét. Suarez 32 éves, és mindenki számára egyértelmű, hogy már nem képes olyan sebességgel játszani, mint régen. Ehhez képest ő, akinek a legjobban tudatában kellene lennie saját képességeivel, egy mérkőzésen belül kétszer is meghúzza a megkerülős cselt. Nevetséges.

Messi 8

Forrás: Whoscored.com

Az argentin formán kívül van. Mégis ha hozzá került a labda, jöttek a veszélyes helyzetek is. Irányította a támadásokat, többet szervezte a játékot, mint Dembelé és a kapura is veszélyes volt. Emellett azonban volt, hogy eladta a labdát. Látszott rajta az igyekezet, de sajnos nem sikerült gólra váltani azt.

Coutinho 6

A brazil messze van legjobbjától, de messze Suarez értékelhetetlen produkciójától is.

Vidal –

A chileit a játékpercei alapján nem értékeltük.