Suáreznek csak a gól hiányzott, Coutinhót végre nem fütyülték…

A Barcelona egyértelműen jobb volt, és megérdemelten jutott tovább a Lyonnal szemben a BL-nyolcaddöntőjében. A katalán csapat nem volt döntő fölényben végig, de a meccs háromnegyedében igen. Egytől egyig így értékeltünk.

Ter Stegen: 7

Túl sok dolga nem volt a németnek, a kapott gólról pedig nem tehetett.

Sergi Roberto: 8

Stabil volt védekezésben és aktív támadásban is. Ahogyan Alba a túloldalon, ő is hozta azt, amit szokott. Nagyon hasznos volt.

Alba: 8

A jól megszokott szintjét hozta, de talán voltak olyan pillanatok, amikor jobban tette volna, ha nem Messit próbálja mindenáron megjátszani.

Piqué: 9

A Lyon góljánál talán ő is lehetett volna határozottabb, de ettől eltekintve jó meccse volt, és újabb piros pont, hogy megint felért egy támadáshoz úgy, hogy gólt lőjön.

Lenglet: 8

Ahogy Piqué, ő is szinte hibátlan volt, a Lyon góljánál minimum véleményes, hogy nem szabálytalankodtak-e vele szemben. Umtitinek nagyon nehéz dolga lesz, ha vissza akar kerülni a kezdőbe.

Busquets: 7

Nem látványosan, de nagyon sok labdát szerzett és jól is osztotta el a labdákat. Ami levon a teljesítményéből, hogy ő pont tehetett volna a Lyon gólja ellen, de nem tudta elfejelni a labdát.

Arthur: 8

Most is a csapat legjobbjai között volt. Bizonyos szempontból érthető volt Valverde döntése, hogy lehozta a második félidőben, mert frissíteni akart a középpályán, másrészről viszont érthetetlen, mert a meccsnek abban a szakaszában pont a labda hiányzott a Barcelonának.

Rakitic: 7

Nem a gála miatt tartja őt a pályán mindig Valverde edző, túl sok látványos megoldás nem is fűződik a nevéhez most sem. De a stabilitáshoz rengeteget hozzá tett.

Messi: 9

Lőtt két gólt, adott gólpasszt is, de még ennél is több volt benne. Sok helyzetben nem a legjobb döntést hozta. A pozitív oldalon illik megemlíteni még a figyelemre méltó védőmunkáját. Egyébként pedig klasszis meccse volt.

Coutinho: 7

Végre rámosolygott a szerencse, így lőhetett egy gólt, és illik elismerni, hogy az első félideje jó volt. A második félidő már nem volt ilyen emlékezetes, de most legalább nem fütyülte a Camp Nou.

Suárez: 8

Bár gólt nem szerzett, ezért most nem érheti semmi kritika. A csapat húzóemberei között volt támadójátékban, és sokat hozzátett az összteljesítményhez, gólpasszt adott Coutinhónak, voltak ezen felül is kiváló megoldásai. Nem lehet rá panasz.

Dembélé: 8

Mivel nem volt 100 százalékos, csak csereként állt be, és a szokásosnál kevesebbet volt játékban ebben az időszakban is. De szerencséje volt, egy gólt így is szerzett.

Vidal: –

Talán miatta, talán nem miatta, de a cseréje után a Barcelona lépésről lépésre visszavette a játék irányítását.

Semedo: –

*Kivételesen puha, 100% organikus pamut alapanyag, egyedi de visszafogott minta, ami mindig aktuális marad! Rendelj most!