Értékelő a Betis elleni sikerről

Több pozitívum a válogatott szünet előtti utolsó mérkőzésen

Vasárnap este 1-4 arányban győzedelmeskedett a Barcelona a Betis otthonában. A csapat remek teljesítménnyel és fegyelmezett játékkal rukkolt elő, Messi brillírozott és mesterhármast szerzett. A játékosok teljesítménye szövegesen kifejtve a következő.

 

 

Ter Stegen 7

Ter Stegen a Betis ellen hozta a kötelezőt, és bár kapott egy gólt, azon kívül azonban végig stabil teljesítményt nyújtott, 2 komoly védése is volt.


Alba 8

81%-os passzpontosság jellemezte, hátul megbízhatóan játszott, a támadásokat pedig rendre segítette. Egy szerelése volt és egy fejpárbajból is győztesen jött ki a 90 perc alatt, viszont gólpasszig ezúttal nem jutott el, ami figyelembe véve az idei formáját „visszaesés”.


Lenglet 8

A belső védő párosunk mérkőzésről mérkőzésre egyre összeszokottabb és stabilabb. Lenglet játékára a Betis ellen sem lehetett panasz, Jordi Alba mutatóihoz hasonlót produkált, ezt mutatja a szintén 87%-os passzpontosság, amivel a gall bekk a BenitoVillamarín stadionban játszott.


Pique 8

Továbbra is világklasszis formában, többször mentett veszélyes helyzetben.


S. Roberto 8

Roberto az utóbbi időben nem marad el a csapatátlagtól, vasárnap sem vallott szégyent, két szerelése is volt.

******

*AKCIÓS termék: -50%! Sportoláshoz, az iskolába vagy egyszerűen a mindennapokhoz keresel egy erős, de könnyű hátizsákot? Rendeld meg kedvezménnyel!

******

Rakitic 7

Rakitic hozta a szokásos szürkébb, de nem kimondottan rossz játékát. 89% -ban passzolt jól, egy fejpárbajt nyert, volt egy lövése és egy szerelése is, fontos szerepe volt a védekezésben.


Busquets 7

92%-os pontosság és három szerelés jellemezte Busquetset, aki aktívan járult hozzá a fegyelmezett védekezéshez.


Arthur 8

A stabilitás és a labdabirtoklás minősége lehetett Valverde vezetőedző elsődleges szempontja, amikor amellett döntött, hogy négy középpályással áll fel a Betis ellen. Arthur pedig egyértelműen kulcsa volt annak a stabilitásnak, amit a Barcelona nyújtott a mérkőzésen, még ha ez labdabirtoklásban meglepő módon nem is mutatkozott meg.


Vidal 8

Vidal egy gép. Pontosan passzolt (91%), három légi csatát nyert és háromszor szerelt. Ott volt mindenhol. Támadott, kapura lőtt, védekezett. Nagyon hasznos tagja a csapatnak, de néha képes hajmeresztő megmozdulásokra is.


Suarez 8

Érthetetlen az. amit Suarez mutat mostanság. Egymás után botlik el a labdában majd a lábában vagy éppen puskázik el ziccereket, majd olyan szólót húz meg és lő belőle gólt, ami Messi harmadik gólja előtt a mérkőzés találata címét is bezsebelhette volna. Egy biztos: küzd, hajt és bizonyítani akar, ezt mutatja az is, hogy hétszer is próbálkozott gólt lőni, de sokszor elkeserítő őt nézni.


Messi 10

Nincsenek szavak, a neve melletti 10-es mindent elmond. A harmadik gólja egyszerűen fenomenális volt. Ötször lőtt kapura, ebből mesterhármast szerzett és 91%-osan passzolt.

Semedo 7

Beállását követően volt egy-két jó megmozdulása, meg egy csúnya műesése, amiért jogosan kapott sárgát.

Alena és Coutinho játékperceik alapján nem lettek értékelve.

Forrás: whoscored.com