Umtiti lent, Malcom fent: avagy a hullámvasút egyenként

Egyéni bizonyítvány a 4-4 után

Hullámhegyek és hullámvölgyek tarkították a Barcelona mérkőzését Villarrealban. Akadtak pozitív meglepetések, mint Malcom, Ter Stegen ugyan hibázott is, de extraklasszis produkciót is nyújtott egyszerre, Messi és Suárez a semmiből jöttek pontot menteni. Lássuk egyenként a meccset.

Ter Stegen: 7

A Villarreal egyenlítő góljánál túl nagy kockázatot vállalt azzal, hogy a beadást várta, és erre ráfizetett. Ettől eltekintve nem rajta múlt a meccs, és a négy kapott gól. Számos nagy bravúrja volt, ha nem ő véd, 7-8 kapott gól is benne van a meccsben. A góloknál pedig már kiszolgáltatott helyzetbe került.

Jordi Alba: 4

Ami a védőmunkáját illeti, mindenki tudhatja, hogy nem ez az erőssége, és ma különösen kijött a dolog. Ez volt az egyik legrosszabb meccse a szezonban, az első kapott gólnál felszabadíthatott volna, de nem tette, a második gólnál az ő területén száguldott végig a pályán Samu. A harmadik gólnál ő ragadt be, ezért nem volt lesen Iborra.

Umtiti: 4

Ma volt olyan ellenfele, ami megmutatta, nincs abban a formában, amiben volt a sérülése előtt. Leírni még korai lenne, mert azért most Piqué is hiányzott mellőle, de tény, hogy lassú volt, voltak helyezkedési hibái, több veszélyes lecsorgó labda jött róla.

Lenglet: 4

Neki is hiányzott Piqué, és neki is bőven volt gondja ezen a meccsen, ahogyan Umtitinek. De még mindig inkább ő hozta magát, mint Umtiti.

Sergi Roberto: 6

Magához képest keveset vállalt a jobb oldalon, nem támogatta annyira a támadásokat, mint máskor, de az első gól előtt gyönyörű kulcspasszt adott Malcomnak. A védekezési problémák nem nála gyökereztek.

Vidal: 6

A játékban nem tudott igazán részt venni, és a Barcelona nem tudta irányítani a meccset. Egyedül a letámadásokban jeleskedett, jól presszionált. Megkapta az ötödik sárga lapját, így az Atlético ellen nem játszhat.

Arthur: 7

Jól játszott amíg minden rendben ment, de jóval diszkrétebb volt, amikor a Villarreal átvette az irányítást. Felé is erős kritika, hogy a Barcelona nem tudta jobban kézben tartani, mi történik a pályán.

Busquets: 5

Pontatlanabb és lassabb volt a szokásosnál, talán hiányzott neki Rakitic is a pályáról. Nála is igaz, hogy a kontrollhoz nem tudott eleget hozzá tenni, vagy lelassítani a Villarrealt és több olyan labdavesztése volt, amiből a Villarreal életveszélyes kontrákat vezetett.

Suárez: 7

Kiharcolt egy piros lapot az ellenfélnek a hajrában, majd belőtte az egyenlítő gólt az utolsó pillanatokban. Ezt megelőzően neki is felejthető meccse volt, kivéve az első 20 percet, amikor még ő is ficánkolt.

Malcom: 8

Az eredmény utólag elvesz az első két gól értékéből, és az is igaz, hogy voltak nem jó döntései is Malcomnak. Ugyanakkor az tény, hogy Barcelona első két góljából minimum másfél az övé. Remek passzt adott Coutinhónak, majd fejelt is egy szép gólt. Harcol a játékpercekért.

Coutinho: 5

Hat hónap után lőtt gólt a bajnokságban, de ami az összteljesítményét illeti, kevés változásról lehet beszámolni. Nem cselez, nem teremt helyzeteket, nem lő, és pontatlanul passzol. Attól továbbra is távol áll, hogy húzóembere legyen a Barcelonának. A döntő meccseken nem sok esély van rá, hogy kezdeni fog.

Messi: 7

Beállt 2-2-nél, de játékban igazán ő sem tudott segíteni a csapatnak, hiába voltak ígéretes elképzelései, és alakított ki veszélyes helyzeteket, gólok nem születtek. Azonban a 90. percben kiharcolt majd belőtt egy szabadrúgást, ami esélyt adott az egyenlítésre.

Rakitic: 6

Aleña: 6

*AKCIÓS termék: -37%! Sportoláshoz, az iskolába vagy egyszerűen a mindennapokhoz keresel egy erős, de könnyű hátizsákot? Rendeld meg kedvezménnyel!

*