Griezmann elkapta a fonalat, Ansunál beütött egy zárlat…

Pontoztuk a játékosokat az Espanyol ellen

Nagy szakadék volt a Barcelona szerda esti játéka és a múlt hétvégi, Villarreal ellen mutatott között – utóbbi javára. Az Espanyol ellen szenvedett a Barça, és ez a csapat nagy részének egyéni produkciójából is következett. Súgó a játékosok értékelése során a pontozáshoz.

Ugyanakkor akadtak üde színfoltok. Az egyik nem meglepetés, teljesen normális jelenség, hogy Ter Stegen hozta magát. A másik legjobb Griezmann volt, aki kaphatott egy lövést a Villarreal elleni játékával és most ő volt a Barcelona támadójátékának legjobbja. Íme szubjektív értékelésünk egyénről egyénre.

Ter Stegen: 8

A német kapus ezúttal is a Barcelona legjobbjai között volt, még ha nem is kellett nagyon sokszor játékba avatkoznia. De amikor kellett, megmentette a csapatát.

Semedo: 6

Magához képest nem nyújtott extra teljesítményt, de ezúttal is aktív volt, jóval aktívabb, mint Jordi Alba a másik oldalon. Mindig kérte a labdákat, más kérdés, hogy a támadójátékban így sem volt döntő szerepe.

Alba: 4

Szürke meccset játszott, nem nyújtott emlékezeteset. Ez részben az ő hibája, részben azé, hogy a korábban megszokottnál előretoltabb pozícióból indul, így teljesen elveszik a meglepetés faktor, ahogy be tudott csatlakozni a támadásokba.

Piqué: 6

Alapvetően kevés dolga volt Piquének, de amikor az Espanyol gyors kontratámadást vezetett, szinte mindig felülkerekedtek rajta. A második félidőben akadt egy-egy olyan mentése, ami miatt jobbat érdemelt, mint Lenglet.

Lenglet: 5

Ahogy Piquét, őt is felülmúlta az Espanyol egy-egy kontratámadása, és Ter Stegen kellett, hogy az esetekből ne legyen gól. Lenglet ráadásul könnyen öngólt is vétett volna, ha nincs a német kapus.

Busquets: 5

Elfogadhatóan játszott, de semmi több. Jelen volt a támadások építésében, de meghatározó átadása egy sem volt.

Rakitic: 5

Nem követett el hibákat, de nem is volt olyan megoldása, ami előre vitte volna a csapat szekerét. Lassan hozott döntéseket és inkább lassítja a Barcelona játékát a lassú labdajáratással is.

Sergi Roberto: 5

Azzal, hogy az Espanyol beállt védekezni, egyáltalán nem volt területe, amire szüksége lett volna, hogy gyorsítani tudja a támadásokat. Szürke volt ő is, még ha a második félidőben javult is.

Griezmann: 8

Bár gólt nem szerzett, sok rossz meccse után ezúttal illik elismerni, hogy a támadójátékban ő volt a Barcelona legjobbja, legaktívabb és legtöbb jó megoldást bemutató játékosa. Az első félidőben is az ő előkészítései voltak a legjobbak, nem rajta múlt, hogy nem hoztak gólt, és Suárez góljánál is övé volt az a sarkazás, ami meghatározónak bizonyult. Javul a francia.

Messi: 5

Magához képest különösen gyenge meccset játszott, de a többiekhez képest sem volt most kiemelkedő. Volt egy gyönyörű kapás lövése, amit védett Diego López, de számos pontatlanság is, és kevés igazán gólveszélyt eredményező megoldás. Az tény, hogy Suárez góljához ő is szükséges volt.

Suárez: 5

Egyáltalán nem játszott jó meccset, sok hibája volt különösen az első félidőben, de még így is sikerült gólt lőnie a második félidőben. Csak a góljának köszönheti az 5-ös osztályzatot is.

Ansu Fati: 3

Setién első cseréje volt a szünetben, de nagyon elrontotta ezt a lehetőségét, hogy annál a párharcnál talppal érkezett. És még ha nem is volt benne a szándék, hogy sérülést okozzon – mert ez nem látszódott a jeleneten – akkor is meggondolatlan volt és nagy hibát követett el. Szerencséje, hogy nem ment el a mérkőzés ezen a hibán.

Vidal: –