Messi keresi önmagát… így a Barça most a „gyerekek” kezében van

Újabb fájdalmas pontvesztést jelent a Barcelona döntetlenje az Alavés ellen, hiszen ez azt jelenti, hogy az elmúlt meccsek során 12 megszerezhető pontból csak 2-t tudott begyűjteni a Barça.  Ezzel a Real Madrid már 8 ponttal vezet a Barcelona előtt a bajnokságban, igaz, vesztett pontok tekintetében még “csak” 5 egység a lemaradása.

Íme a szubjektív válogatásunk a mai 90 percről.

A “gyerekek” nélkül nem megy? – Avagy Ansu és Pedri meghatározókká válnak?

Nem biztos, hogy jó irány, de a Barcelona egyre jobban függ a csapat legfiatalabb játékosaitól. Pedri ezúttal nem volt kezdő, de a szünetben, kedvezőtlen állásnál azonnal behozta Koeman, és volt is látszata a jelenlétének. Vele együtt javult a Barcelona támadójátéka, mélységet adott a támadásoknak. Más kérdés, hogy ez sem volt elég.

Mellette pedig a pont 18. születésnapját ünneplő Ansu Fatiról nyugodtan el lehet mondani, hogy a Barcelona legjobb támadója volt. Igazán csak ő tudott önmagától is helyzeteket kidolgozni, egy az egyben felülkerekedni. Vállalja is, hogy súly kerül a vállára, bátran és szívesen lép be a játékba. A cseréjét nehéz megérteni, hogy miért pont őt kellett cserélni Braithwaite-re a hajrában.

Mi lehet a baj? – avagy miért nem megy igazán Messinek?

Egyértelmű tendenciáról lehet beszélni. Messi igyekszik, nem lehet azt mondani, hogy ne tenne meg mindent, de valahogy mégsem működik úgy, mégsem tud olyan arányban jó megoldásokat hozni, mint egyébként korábban mindig. Mintha valami folyamatosan zavarná, akadályozná abban, hogy azt nyújtsa, amit tud. Egy dolog, hogy nincs szerencséje a befejezéseknél, mert szerencséje sincs, de sokszor választ olyan megoldásokat is, amik végső soron nincsenek a Barcelona hasznára, és esetében ez egészen extrém dolog. Nem önmaga, de nagyon kellene, hogy visszatérjen az igazi önmaga.

Na, végre – avagy Griezmann újra betalált

Későn jött az első gólja a szezonban, ez nem is kérdés, de legalább valamikor jött. A csapatnak nagy szüksége volt a gólra, akkor még bőven benne volt a pakliban, hogy ez csak az első lépés lesz a fordítás felé. A gól a győzelemhez nem volt elég, de talán lesz folytatása a következőkben.