Pontoztuk a fiúkat az Alavés elleni győzelem után

Nagyobb kedvvel osztottuk a pontokat az Alavés elleni bajnoki után, mint legutóbb, hiszen a csapat nyert, a többség jól játszott, de vannak azért így is olyanok, akik magukhoz képest kicsit alulteljesítettek. Messi és Trincao kiválóan játszottak, ezért a nálunk ők kapták a legmagasabb értékeket, nektek pedig itt lesz a súgó a játékosok értékelése során a pontozáshoz, ezen a linken pedig Ti tudtok szavazni vasárnap éjfélig.

A kezdőcsapat: 

Ter Stegen: 6

Nem volt sok dolga, mivel kevesebbet volt most játékban, mint a Sevilla ellen legutóbb. Nem hozták sokszor játékba a védők, és védenie se kellett, mert az ellenfél legtöbb próbálkozása elkerülte a kaput. A gólról nem ő tehetett, igaz, Joselu lövésénél a másik irányba mozdult el, de a végeredményre tekintettel ezért aligha lehet hibáztatni.

Mingueza: 6 

Magához képest átlagos meccset produkált nagyobb hibák nélkül. Többször is próbálkozott besegíteni a támadások kialakításába felfutásokkal, és Trincao első góljában is szerepet vállalt.

De Jong: 6

Belső védőként kezdett, majd a második félidőben jött a helyére Umtiti, a holland fentebb ment egy sorral, nem sokkal később pedig lecserélték. Kifejelte a labdákat, amikor az ellenfél beadásokkal próbálkozott, jól helyezkedett, és előre is próbált játszani. Néhol hibázott, mert volt a labdakihozataloknál egy-két pontatlan átadása, de nem volt befolyással a mérkőzés kimenetelére.

Lenglet: 7 

Most a jobbik formáját hozta: nem lehetett megverni 1-1-ben, utolsó emberként ért sokszor vissza, küzdött, harcolt. Három légi párharca volt, amit megnyert, és mindössze csak egyszer kellett az ellenfelet szerelnie. Összességében jól játszott, még egy helyzete is volt Messi szögletét követően, de nem talált kaput a fejese.

Junior Firpo: 7

Megszerezte a második gólját a Barcelona színeiben Griezmann gólpasszából, segítette a támadásokat, aktív volt végig. A mérkőzés elején is volt már egy helyzete a tizenhatoson belül, viszont elakadt a blokkban a lövése.

Ilaix Moriba: 6

Biztató a teljesítménye még az ellenfélnek adott ,,gólpassz” ellenére is. Aktívan részt vett a támadásokban, és Trincao góljához ő asszisztált. Azért érezhető volt rajta, hogy izgul és hogy szoknia kell még a felnőtt csapatot, ezt az a hibája is jelzi, amit Joselu gólja előtt követett el, de érezte a ritmust, amikor Messivel és Puig-dzsal kellett összejátszani (51 átadásából 46 volt pontos), így ha kezdőként nem is látjuk majd sokat, akkor is érdemes lesz neki lehetőséget adni.

Busquets: 7

Egy félidőt kapott Koemantól, és most jobban teljesített, mint az előző meccseken. Aktív szerepet vállalt a védekezésben és a támadásokban is, több látványos előre passza is volt, és adott egy gólpasszt Messinek, amivel 2-0 lett.

Puig: 7

Kezdőként lépett pályára (végre), és meg is hálálta a bizalmat. Igaz, nem szerzett gólt, és gólpasszt sem adott, viszont rendkívül hasznosan és szimpatikusan játszott. 112 passzból 105 ment emberhez, vagyis 94%-os pontossággal passzolt. A második félidőben több látványos indítása, kiugratása volt, nagy kedvvel játszott.

Trincao: 8

Egyre jobban megy neki, és talán kezdi is megtalálni a helyét a csapatban. A Betis ellen csereként beállva megszerezte az első gólját gránátvörös-kék mezben, most pedig rögtön kettőt is lőtt, és emellett jól is játszott. Ilaix nagyszerűen készített neki elő, ő pedig pazarul tekert a kapuba, majd a másodiknál már nem volt nehéz dolga, mivel üres volt a kapu, de szépen számított a lepattanóra. 

Griezmann: 7.5

Most a passzjátékban brillírozott, nem a gólokat rugdosta — de ezzel most alighanem kiegyezik ő is.  Öt kulcs átadása volt, (Messinek és Puignak 2-2), ezek közül kettő gólpassz lett, mivel  Messinek és Firponak is adott egy-egyet egymás után és 90%-kal passzolt a lecseréléséig.

Messi: 9

Kulcsszerepe volt a győzelemben megint, igaz az első félidő elején volt olyan, amikor rövid idő alatt, egymás után 3-4 alkalommal eladta a labdát, de felülírta ezt mindaz, amit utána produkált. Volt egy találata, amit VAR-ral elvettek, úgy lehetett, volna 2-0, de a sors visszaadta ezt neki, mivel két bombagólt is szerzett a tizenhatoson kívülről, illetve adott egy gólpasszt is — a sok zseniális labdáján kívül — Trincaónak. Hasonló produkciónak a PSG ellen is örülnénk.

Cserék:

Umtiti: 5

A félidőben állt be csereként, de megint rosszul helyezkedett az ellenfél gólja előtt, ahogy hét közben sem ő volt a legstabilabb láncszem. Azért kár ezekért a hibákért, mert nem nagyon nem segítik azt, hogy újra a régi legyen. Hogy ennek mentális korlátai lehetnek vagy térdsérülése az oka, hogy fizikálisan képtelen kiegyensúlyozott lenni, arra talán a szezon végére választ kapunk. Mi továbbra is bízunk az előbbiben, mert emlékszünk még a vezér Umtitire, de ha a utóbbiról van szó, akkor tényleg nem lesz maradása Barcelonában.

Pedri: 7

A 65. percben állt be csereként, hogy lendületet adjon a csapatnak, és ez sikerült is. Jó labdákat adott, a Messinek adott zseniális ütempasszát pedig külön ki kell emelni, hiszen az, hogy ilyeneket csinál meccsről meccsre, még ha vannak kevésbé jó meccsei is, az messze egy 18 évestől elvárható szint felett van és ő gyakorlatilag e szint felett teljesít már szezon eleje óta. 

Dest: 6

Csereként állt be a 72. percben, de nem volt meghatározó szerepe a játékban.

Pjanic: 6

Ugyanaz igaz rá, mint Destre, nem sokat kockáztatott. Néha az volt az ember érzése, hogy alibi passzokkal próbálja meg eltölteni azt a szűk húsz percet a pályán, amit kapott Koemantól a középpálya közepén, de védelmére szóljon, hogy gyorsan szerzett három gólt a csapat, miután beállt, így a körülmények sem a legjobbak voltak arra, hogy most gurítson valami nagyot.

Dembélé: –

8 percre állt be, így nem pontoztuk a teljesítményét. Koeman most pihentette, hogy nehogy megsérüljön véletlen a legközelebbi fontos meccsig, ami a PSG ellen lesz a BL-nyolcaddöntőben, ott nagyobb szükség lesz rá.

***

Nézz be az Eurobarca shopjába és válassz a saját készítésű szurkolói ereklyéink és eredeti, klubcímeres termékek közül – a legjobbakat válogatottuk össze nektek!