A klub aktuális helyzete – BLOG

Blog egy szurkolótársunktól

Kedves szurkolótársak! Régóta foglalkoztatott már a gondolat, hogy írjak egy esszét arról, hogy mit gondolok klubunk jelenlegi helyzetével kapcsolatban. Sajnos annyira szaporodtak bennem az érzelmek, gondolatok, hogy most már rávettem magam arra, hogy le is írjam őket. A legfőbb probléma az, hogy nem tudom, hol kezdjem el, mert sajnos annyi sebből vérzik a dolog.

Sok oldalon és fórumon láttam, hogy Neymart szidják, mert vissza akar térni. Az én véleményem az, hogy a legfőbb problémák forrása maga az elnökség. Az az elnökség, amely úgy szórja a pénzt az igazolásokra, valamint azok fizetéseire, mint a krupié a kártyákat. Olvasni, hogy pénzügyileg romokban van a klub, sőt már Dembélé és Coutinho szerződtetésekor sem volt túl rózsás a helyzet. Én már Coutinho leigazolását sem értettem, szerintem egyértelműen Malcomhoz hasonlóan ő az elnökség miatt került ide, nem pedig Valverde kifejezett kérésére. Most pedig Griezmann személyében, aki le kell, hogy szögezzük klasszis játékos, újabb bombaigazolást terveznek, súlyos százmilliókért, tök feleslegesen, mert egyáltalán nem illik bele abba rendszerbe, amit mi játszunk, ráadásul azt sem tudom elképzelni, milyen poszton lenne bevethető. Nem szélsőjátékos, sem klasszikus center, inkább mondanám 10-esnek, de hát tudjuk, hogy ki a 10-es.

És szerintem itt jön a képbe az, hogy Valverde és az elnökség közötti összhang a nulla felé konvergál, ugyanis ha egy épeszű ember megnézett pár meccset az elmúlt két szezonból, látta, hogy elsődlegesen Neymar kiválásával balszélsője nincs a csapatnak. Dembélé meg tudná oldani a feladatot, de láthatjuk sajnos, mennyit sérült. Coutinho játszott vagy négy poszton, mindegyiken megbukott. Ahogy megbukott szerintem mindegyik sportvezető a felső vezetésből, akik nem látják, hogy a csapatnak mire/kire van szüksége. Bosszantó látni, hogy súlyos pénzekért igazolják az embereket ahelyett, hogy visszatérnének a klub gyökereihez, a La Masiához. Cucurella az Eibarban tök jó szezont futott, Alená akárhányszor kapott lehetőséget, mindig élt vele, Puig-ról és a többi srácról évek óta mondják, hogy nagy karrier áll előttük, mégsem kapott egyikőjük sem lehetőséget a bizonyításra.

Sajnos ilyen állapotok közepette én azt gondolom, ne is várjunk BL-győzelmet, mert irreális cél. Amíg a fejétől bűzlik a hal, addig nincs esélyünk triplázni. Sajnos ez a hal ráadásul kétfejű az én véleményem szerint, ugyanis egy ilyen ordító BL-kudarc egyöntetűen Valverde nyakába varrható. Két év alatt kétszer így kiesni semelyik klubnak sem lehet, nemhogy nekünk. Félreértés ne essék, Ernesto úr jő edző, azonban rettentően makacsul ragaszkodik az elveihez, taktikájához, elképzeléseihez. Ezen a szinten ennyire vaskalaposnak pedig nem lehet lenni.

Nagy kérdőjelekkel, és még nagyobb kíváncsisággal állok az új szezon előtt, nagyon remélem, hogy az utolsó sorokban leírtakra rácáfolnak a srácok, és jövőre már végre elhozzák a hatodikat.

Visca el Barça!!!

Írta: Szalavicz Márk