EuroBarca Blog: Kedves Leo avagy búcsú Messitől

Lionel Messi már nem a Barcelona játékosa. Nehéz ezt továbbra is felfogni, főleg amiatt, ahogyan megtörtént a távozása, de lassan magunkhoz térünk a távozása utáni sokkból és kezdjük feldolgozni az új helyzetet, előbb-utóbb pedig kénytelenek leszünk megbarátkozni a Messi utáni Barcelona korszak kezdetével is. Addig pedig, amíg néhány szerkesztőségi, szubjektív írás is érkezik tőlünk, álljon itt a meg/visszaemlékezések sorát megkezdve egy olvasói levél, a Barcelonában élő Esztitől, aki az alábbiakkal búcsúzott kedvencétől még ezelőtt héten… 

Drága Leo!

Tudod, hogy Te voltál az egyik fő ok a háromból, hogy majd’ 6 éve, 2015. augusztus 21-én, 2 nappal a 40. születésnapom előtt Budapestről Barcelonába költöztem? Már másnap a Camp Nou-ban voltam múzeumtúrán, s a lelátón ülve azt éreztem, hogy megérkeztem a menyországba. Vasárnap, a szülinapomon Thomas kollégámmal egy pub-étteremben néztük meg az akkor kezdődő új La Liga-szezon első meccsét. Mellettünk egy teljes katalán család drukkolt nagyszülőstől gyerekekig, mindenki mezben, az asztalon ült egy egyéves-körüli kisbaba, tetőtől-talpig harci díszben, végig ugrálva és sikongatva a 90. percet. Azóta számtalanszor voltam a stadionban, több barátomat vittem el a múzeumba, s legyen az bajnoki, BL, Copa del Rey-meccs, mindig nyertünk és mindig lőttél gólt. Az első itteni Karácsonyomkor nem tudtam hazarepülni, de egy nagyon kedves magyar barátom itt volt velem, és mikor pár nappal Szenteste előtt jöttünk le a Montjuïc-ről, sikerült egy jó nagy adag kutyakakiba lépnem. Bementünk egy bevásárlóközpontba, hogy rendesen lemossam a szandálomat, és szembe jött egy hivatalos Barça-bolt, hatalmas plakáttal, amin a december 30-i Betis elleni meccset reklámozták. Persze, hogy megvettem az első jegyemet, már 2 órával a kezdő sípszó előtt a helyemen ültem, naná, hogy nyertünk (4:0 ide), és Te lőtted a második találatunkat. A legszuperebb utó-karácsonyi ajándék volt.

Azóta megasok boldog és felejthetetlen pillanatot szereztél nekem és emberek százmillióinak földön, vízen, levegőben, s tuti, hogy E.T. az ufók és az összes Isten is a Te rajongód. S a Nagyszüleim is azok, tudom, megsúgták nekem az égből. Ott voltam 2005. augusztus 17-én a Népstadionban, amikor bemutatkoztál a felnőtt válogatottban 18 évesen, ám alig rúgtál labdába, másfél perc múlva egy vitatható ítélet után mehettél is az öltözőbe, ahol állítólag egész este sírtál. Ezen a nyáron szerezted sokunk számára talán a legnagyobb boldogságot a Copa América megnyerésével, s tudd, milliók sírtak Veled együtt a lefújás után. Tudom, hogy sokként ért Téged és Szeretteidet is, hogy a La Liga szabályzatai és a a klub borzasztó anyagi helyzete miatt nem maradhatsz. Ezentúl, ha átvonatozok Castelldefellsen már nem pillantok jobbra fel, ahol a házatok van és nem gondolok örömmel a szívemben, hogy valahol ott vagy a kertben Antonellával, Thiagoval, Matteoval, Ciroval és a gigantikus bordeaux-i doggal, Hulkkal. Te vagy nekem, nekünk a sport és a foci szeretetének, az alázatnak és a klubhűségnek a leghatalmasabb mintapéldája, s iszonyat szomorúsággal kell leírnom, hogy Lionel Andrés Messi Cuccittini az FC Barcelona játékosa VOLT 2000-től 2021-ig. Csütörtökön egész este és éjszaka csak potyogtak a könnyeim és Rólad készült videókat és felvételeket néztem. Ez ma sem volt másképp és még sokáig így lesz.

Ma megvettem az összes létező napilapot, a La Vanguardiát nemcsak spanyolul, de katalánul is. Mindent felülírtál, még az Olimpiát is. Soha nem adtam még ki 12 újságért ilyen elkeseredve és nehéz szívvel pénzt, azt szerettem volna, ha egy újabb Messi-siker kapcsán tehetem ezt. A zöldséges bácsi látta a szomorú és könnyes szemeimet, kérdezte, mi a baj, majd mondta, hogy ne legyek szomorú és adott egy szép fürt szőlőt. Bárhol is folytatod, szívem minden szeretetével a legjobbat kívánom Neked és Családodnak, legyen az Párizs, Anglia, Amerika, vagy akárhol e világon. Most leveszed a gránátvörös mezt, de mindig ide fogsz tartozni, legyél bármilyen más csapat tagja. Boldog vagyok, hogy a kedvenc klubomban láthattalak élőben is játszani, s ezt a szívembe örökre bezárva mondom azt, hogy ¡Gracias por todo G.O.A.T.! ¡Leo para siempre! Köszönök mindent Leo! Siempre serás eterno en mi corazón Lionel Messi!

Nagyon puszillak és ölellek, Eszti, örök rajongód. 💔 😭😰🤗 ❤️

***

A legjobb Barçás pólókat válogatottuk össze nektek – nézd meg a teljes kínálatot!