Julen Guerrero az utolsó percek antifocijáról: „88-89 percen keresztül próbáltuk megszerezni a három pontot, de nem akartunk kockáztatni”

A Spanyolország U17-Szerbia U17 csoportmérkőzés 1-1-es döntetlennel zárult, amelynek a végén már egyik csapat sem akart futballozni

A Spanyolország-Szerbia U17-es Európa-bajnoki csoportmérkőzést követően nyilatkozott a játékosok mellett a két szövetségi edző, Aleksandar Luković (Szerbia) és Julen Guerrero (Spanyolország) is nyilatkoztak. Mindketten meg lettek kérdezve a mérkőzés utolsó perceiben zajló ,,állóháborúról”, amikor egyik csapat se mert kockáztatni, hanem csak a saját térfelükön passzolgattak. Kérdés volt az is, hogy továbbra is a felnőtt csapat játékstílusának alkalmazása lesz-e a cél a spanyoloknál. A teljes interjúk alább olvashatóak.

Jon Martín: “Megszenvedtünk egy olyan csapat ellen, amely nagyon jól összezár hátul” | Spanyolország U17-Szerbia U17 játékos-nyilatkozatok

Aleksandar Luković

Bruno: Először is gratulálok ehhez az eredményhez. Őszintén, gondoltad volna az első meccs után (Szlovénia 4-2 arányban győzte le Szerbiát – a szerk.), hogy meglehet a továbbjutás?

Aleksandar Luković, szerb szövetségi edző: Köszönöm szépen. Először is, én mindig hiszek a csapatomban, ezekben a srácokban, mert azt gondolom, hogy jó csapategységet alkotnak. Azonban valóban nem egyszerű visszajönni egy ilyen első meccs után, amikor kikaptunk. Mindenki azt hitte, hogy ott nyerünk, és a megfelelő úton kezdünk neki ennek a tornának, majd a következő két meccsen — két nagyon jó csapat ellen — azt gondolom nagyon jól védekeztünk, de támadásban még sok mindenben fejlődhetünk. Gratulálok a csapatomnak, a srácoknak, most van két napunk, hogy pihenjünk, és felkészüljünk a Lengyelország elleni negyeddöntőre.

Bruno: Mire számítasz ezen a meccsen?

Aleksandar Luković: Hát, ebben a pillanatban nem tudok neked sok mindent mondani, erre a meccsre fókuszáltunk. Ma estétől a kezdünk el a következő mérkőzéssel foglalkozni. Valóban, nagyon fontos cél volt, hogy a legjobb nyolc csapat közé kerüljünk.

Bruno: Mikor értesültetek a másik meccs (Szlovénia – Olaszország 0:3 – a szerk.) eredményeiről? A játékosok tudták, hogy hogy alakul az a meccs?

Aleksandar Luković: Csak a legvégén. Megtiltottam a stábtagoknak, hogy bármit is mondjanak. Nagyon fontos volt, hogy ennek a pályának a történéseire koncentráljunk, szóval csak a legutolsó 5-10 percben tudtam meg, hogy hogy áll a másik meccs.

Bruno: Ez a végeredmény mindkét csapatnak jó volt, mi arra a magyarázat, ami az utolsó percekben történt? (A hosszabbításra mindkét csapat a saját térfelén adogatott, amikor hozzájuk került a labda.)

Aleksandar Luković: Nem tudom, nem tudom (nevet). Számunkra nagyon jó volt, mert tudtuk, hogy továbbjutunk a csoportból. A másik részéről kérdezd a spanyol kapitányt (nevet)!

Julen Guerrero

Bruno: Először is gratulálok a csoportelsőséghez! Elégedett vagy ezzel a megszerzett 7 ponttal?

Julen Guerrero: Természetesen a 9 pont elérése volt a cél, ilyen aspektusból mentünk neki a meccsnek. Nyerni akartunk, ami nem volt egyszerű, mert Szerbiának nagyon fontos volt a meccs eredménye, és attól is függtek, hogy mi történik a másik meccsen. Végül a döntetlen is jó volt nekik. Nagyon jól összezártak hátul, kevés helyet hagytak, mit mondjak, nem akartuk veszélybe sodorni magunkat.

Bruno: A szerb kapitány azt mondta nekem, hogy megtiltotta a stábnak, hogy beszámoljanak a végeredményről. Ti tudtátok, hogy mi zajlik a Szlovénia-Olaszország meccsen?

Julen Guerrero: Én azt gondolom, hogy mindannyian tudtuk. Mi is tudtuk, ők is, a szurkolóik éljeneztek a góloknál, biztos vagyok benne, hogy tudták, kétség nem fér hozzá (nevet).

Bruno: Mit fogsz mondani a csapatodnak az utolsó percekről, amikor nem sok futballt láthattunk?

Julen Guerrero: Őszintén, csoportelsők lettünk, ami az előzetes célunk is volt. Abban a pillanatban első helyen álltunk, amit szerettünk volna. 88-89 percen keresztül próbáltuk érvényesíteni a célunkat a meccsen, megszerezni a három pontot, de nem akartunk kockáztatni. Labdát veszítünk, kontráznak, meglövik a másodikat. Ezzel az eredménnyel ugyanúgy az első helyen végeztünk a csoportban.

Bruno: A torna előtt azt mondtad nekem, hogy mindennél fontosabb az U17-es válogatottnál, hogy a felnőtt csapat stílusában játsszon. Most, hogy továbbjutottatok a negyeddöntőkbe, tartod ezt?

Julen Guerrero: Úgy fogunk játszani, ahogy mi tudunk játszani. A kezdetektől fogva sokat volt nálunk a labda, birtokoltuk azt, feljebb játszottunk, ilyen a mi játékunk. Mi továbbra is így fogunk játszani, és megpróbálunk túljutni a következő körön.