A Cadena SER “bizonyítékokat” mutat fel Bartomeuék ellen

A Barcelona vezetése hétfőn délután cáfolta, hogy a megrendelésére dolgozott volna mások imázsát szándékosan bepiszkolva az ‘I3 Ventures’ nevű cég, azonban a híreket exkluzívan tálaló Cadena SER keddre virradó éjszakára a maga értelmezésében bizonyítékokkal állt elő, hogy az igazát alátámassza.

Ezen a ponton fontos lehet az a tény, hogy a Barcelona vezetése a hétfői közleményében nem csak azt utasította vissza, hogy ilyesmit csináltak volna a megrendelésükre bárkik, hanem azt is, hogy az ‘I3Ventures’-nek – mellyel egyébként szerződésben állnak hivatalosan más munkára – kapcsolata lenne a vádakban megemlített közösségi média oldalakkal.

Ez azért lehet lényeges, mert a bizonyítékok szerint ez nem így van. A ‘Cadena SER’ ‘El Larguero’ című műsora által nyilvánosságra hozott 36 oldalas dokumentum azt bizonyíthatja, hogy ezek mögött az oldalak mögött az ‘I3 Ventures’ áll. Ezt a dokumentumot, mely tulajdonképpen egy jelentés, a ‘Nicestream’ írta alá, melynek az I3 Ventures tulajdona. 

A bizonyítékként most felhasznált anyag tehát a Barcelonához jutott el közvetlenül, és ebben egyértelműen információkat és adatokat lehet látni az említett Facebook oldalakról, beleértve az egyes oldalak elérési adatait és a kommunikáció hatékonyságának adatit, tehát olyan adatokat, amelyeket csak az oldal adminisztrátora érhet el, más nem. Természetesen mindez csak akkor bizonyíték, ha a dokumentum valódi, és nem hamisítvány.

A SER másik bizonyítéka, hogy az említett oldalak egyike, a “Respeto y Deporte” kapcsolatba hozható egy weboldallal, amely az I3 Ventures tulajdonában áll. És ezen a weboldalon ugyanúgy jelennek meg üzenetek, mint a Facebook oldalon. A 36 oldalas dokumentumról a klub pontosan tud, megkapta – a Cadena SER szerint.

A dokumentum itt tekinthető meg, a Cadena SER oldalán.