Neymar-transzfer: a Santos 4.5 millió eurót követel a klubtól

Habár Neymar már évek óta nem a Barça játékosa, a brazil csillag még a napjainkban is kihat a katalán klub életére: ha nem a visszaigazolásáról szóló hírekkel, akkor éppen azzal, hogy nevelőklubja, a Santos ezúttal 4.5 millió eurót követel a katalán egyesülettől szerződésszegésért. 

 

 

A spanyol ‘El Mundo’ napilap szerint a napokban beérkezett egy fax a klub székházába, melyben egy számla, valamint egy fizetési felszólítás volt található. A feladó a brazil Santos, a számla pedig 4.5 millió euróra rúg. A dél-amerikai klub szerint ennyit kell fizetnie a Barcelonának, amiért nem tartotta be a megállapodásban foglaltakat Neymar 2013-as átigazolása kapcsán.

A brazil egyesület ugyanis állítja: az egyezség része volt két barátságos mérkőzés lejátszása a felek között, melyből csak az egyik valósult meg még 2013 nyarán. Neymar leigazolása után pár héttel a Santos volt az ellenfél a Gamper Kupán, ám a második találkozót, melyet Brazíliában rendeztek volna meg az eredeti tervek alapján, azóta sem rendezték meg. A Santos öt napos határidőt ad a Barcelonának a fizetésre, és amennyiben a katalán egyesület nem tenne ennek eleget, úgy a brazilok jogi útra terelik az ügyet.

Neymar leigazolása kapcsán egyébként nem ez lenne az egyetlen bírósági ügye a Bartomeu vezette elnökségnek: a ‘DIS’ névre hallgató vállalat, mely Neymar játékjogának egy részét birtokolta a 2013-as transzfer idején, korrupció és csalás miatt tett feljelentést, az ügy jelenleg is folyamatban van.