A PWC cáfolja a SPORT értesülését

Azt követően, hogy a katalán SPORT arról számolt be, részletek már elkészültek a Price Waterhouse Coopers vizsgálatából a BarçaGate közösségi média botránnyal kapcsolatban, maga a PWC adott ki egy közleményt, hogy ezt cáfolja.

A közlemény lényege, hogy konklúziókat egyelőre nem lehet levonni, és nem is vontak le, hiába ír erről egy-egy sajtótermék. A vizsgálat folyik, többet pedig ezen a ponton nem lehet tudni.

A SPORT szombaton azt írta, hogy az I3 Ventures szerződések hétszeres-nyolcszoros áron születtek meg, mint azt a piac diktálta volna, és más gyanús körülmények is vannak a cég körül. Azt is írták, amit már nem először lehet hallani, hogy a számlákat szándékosan 200 ezer euró alá állították, hogy ezzel elkerülje a belső felülvizsgálatot. A teljes szerződött összeg viszont 980 ezer euró volt, ezt is darabokban, különböző cégeknek fizették ki a SPORT cikke szerint.

Mindezt azonban a PWC most annyiban mindenképp cáfolta, hogy egyelőre nem tudnak, nem akarnak következtetéseket levonni, és a vizsgálat folytatódik a maga útján. Amint véget ér a munka, az eredményt küldeni fogják.