A Barça vezetése újabb 50-70 %-os fizetéscsökkentést kérhet

Azzal, hogy visszatér a LaLiga, és véget ér a vészhelyzeti állapot Spanyolországban, a játékosok újra teljes fizetést kapnak a Barcelonánál. Igen ám, de a klub pénzügyileg kérdés, hogyan tudja kihúzni a következő hónapokat, még ha a televíziós jogdíjakból végre lesz is pénze.

A probléma természetesen nem csak a Barcelonát érinti, hanem a többi klubot is, és Javier Tebas Ligaelnök már beszélt is arról, hogy alapvető feladat lesz megállapodni minden klubnak a játékosaival, és ennek megfelelően tervezni a jövő szezonra szóló költségvetéseket, mert hogy a bevételekben várható visszaesés a jövő idényre is.

De még gond lehet az idei szezonnal is, különösen úgy, hogy a Barcelonának még az eddigi fizetés vágásokkal is 100 millió eurós mínuszt jelent a vírus hatása. Most eladni próbálnak játékosokat, hogy a költségvetésben lévő lyukat betömjék, de erősen kérdéses, hogy ez a terv sikerülni fog-e a gyakorlatban.

Arról is beszámoltunk, hogy Bartomeu elnök nem csak látogatni akarta a keretét néhány héttel előtt, hanem már belengethette számukra, hogy szükség lehet a játékosok részéről egy újabb áldozatvállalásra. Ezt a klub nem erősítette meg egyelőre, hanem inkább azt szivárogtatta ki, hogy egyelőre a játékos eladás élvez prioritást, azzal próbálják kezelni a helyzetet.

Ennek ellentmond a Catalunya Rádió értesülése, mely szerint a klubvezetést első körben azt kérte a játékosoktól, hogy május utolsó hetére 70 százalékos, június első felére pedig 50 százalékos csökkentést fogadjanak el. A hírt egyelőre nem lehet megerősíteni és érdemes is nagyon óvatosan kezelni, különösen azok után, hogy márciusban is több nem valós hír került nyilvánosságra a fizetések csökkentésével kapcsolatban.

A számok ismerete nélkül az azonban várható, hogy a klubnak ennél lényegesen nagyobb, és főleg hosszabb távú megoldásra lesz szüksége a következő idényre, ha a bevételei nem állnak vissza a válság előtti szintre – erre azonban azonnal nincs esély.

Új Camp Nou 3D Puzzle Original – Extra méret, de kedvezőbb ár: 8.290 Ft