Feszültség és vita a játékosok és Setién edző között

A Celta Vigo elleni döntetlen után a Balaídos öltözőjében vita támadt a Barcelona játékosok és az edzői csapat között, különös tekintettel Setién edzőre – ezt minden spanyol és katalán sajtótermék megerősíti. A játékosok és a tréner kapcsolata folyamatosan romlik, Setién egyre inkább távolodik el a húzóemberektől.

Sokatmondó és üzenetértékű volt Luis Suárez meccset követő nyilatkozata is, mert az uruguayi tulajdonképpen nyíltan kritizálta az edzőjét.

“Valami miatt itt vannak az edzők és elemezni kell ezeket a szituációkat. Mi mindent beleadunk a pályán, és az az érzésed, hogy idegenben nagyon sok fontos pontot veszítünk el, amiket nem veszítettünk el korábbi idények során.”

Az üzenet semmiképp sem a támogatásról szól. Suárez és sok más játékos bizonyos taktikai döntéseket és a cseréket nehezményezték, amiket Setién végrehajtott, és amik nem segítették a csapatot abban, hogy jobb eredményt érjenek el. Azzal mindenesetre nehéz vitatkozni, hogy a hétközi meccshez képest, amikor a cseréknek döntő szerepük volt az Athletic elleni győzelemben, most Braithwaite, Girezmann és Arthur nem sokat tudtak hozzátenni a jobb végeredményhez.

De a kialakult rossz kapcsolat nem csak egy-egy meccs, és egy-egy döntés eredménye. A Barcelona húzójátékosai úgy ítélik meg, hogy Setiénnel nem tud javulni, fejlődni a csapat, nincs előrelépés a korábbiakhoz képest, sőt. A többség eleve rossz döntésnek tartotta Valverde menesztését, ami azzal még inkább erősödik, hogy a csapat versenyképessége szemlátomást nem lett jobb. Az edző kezdeti elképzeléseivel messzemenően nem értett egyet a keret, és ennek hatására változtatott a felfogásán Setién, aki sok szempontból visszanyúlt a „Valverde iskolához”.

A távolságtartás pedig folyamatosan csak nő a keret és az edző között, ami a közeli és a hosszabb távú jövőre sem vetít előre túl sok jót. Setiénnek 2022-ig van szerződése a Barcelonával, de a játékosok már néhány hónap után ellene vannak. Ez a dátum abban az esetben 2021, ha olyan valaki nyeri az elnökválasztás jövő nyáron, aki mással képzelné el a csapat jövőjét.