Munuera Montero egy kép alapján állította ki Fatit

A játékvezető nem nézte meg a teljes felvételt, csupán egy képet látott

Mint ismert, a Barcelona Luis Suárez találatának köszönhetően otthon tartotta a három pontot az Espanyolt fogadva a Camp Nouban, de a mérkőzés 50.percében a második félidőre csereként beálló Ansu Fatit kiállította Munuera Montero játékvezető. Mindenki azt hihette, hogy a videó felvételek alapján, ez azonban kiderült, hogy nem így történt.

Ansu Fati lendületből próbált labdát szerezni, előbb a labdát szerezte meg a fiatal tehetség, később viszont az Espanyol játékosát, Calerót letalpalta. A játékvezető közel volt az esethez, de pontosan nem tudta megítélni a szituációt, ezért először sárga lapot mutatott fel Ansu Fatinak, ám ezek után szóltak a fülére, hogy ő is nézze meg az esetet a VAR segítségével. Az érdekesség az, hogy az andalúziai bíró nem tekintette meg a felvételt a szabálytalanságról, csupán egy álló képet kapott arról, amikor Fati letalpalja a vendégek játékosát – mely ráadásul csak azt a pillanatot rögzíti, hogy Fati éppen letalpalja ellenfelét.

Képen is látszódik a jelenetsor

Magyarán azzal, hogy ezt a képet látta a bíró, nem tudta felmérni, hogy Ansu Fati cselekedete szándékos volt-e vagy sem, illetve azt sem, hogy a fiatal támadó tett-e olyan mozdulatot, hogy elkerülje az ütközést, valamint hogy visszahúzza-e a mozdulatsor folyamán a lábát. Furcsa módon, amikor A játékvezető már hátat fordított a képernyőnek, az esetet több szögből is elkezdték játszani, de ekkor már nem volt esély arra, hogy ezeket ő is láthassa.

Mindenesetre az biztos, hogy az Ansu Fati és Calero közötti ütközés különféle játékvezetők meghallgatása után értelmezhető. Egyeseknek ez piros lap, mert először hiába a labdát vitte el Fati, utána csúnyán letalpalta az ellenfelét, mások szerint ez csupán sárga lap. Később, amikor Pol Lozano követett el hasonló szabálytalanságot Gerard Piquével szemben, akkor már mozgóképek álltak Munuera rendelkezésére, és az az eset egyértelműbben is volt értelmezhető.

***