Joan Laporta lehet a negyedik jelölt az elnökválasztáson márciusban

Az ex-elnök visszatérne | 2003-ban Beckhamet ígérte, Ronaldinhót hozta végül

A Cadena SER szerint Joan Laporta, a klub korábbi elnöke is biztosan indulni fog a klub jövő márciusra kiírt elnökválasztásán. Az ex-elnök szándékát korábban is sejteni lehetett, a SER szerint ez viszont már biztos, igaz, Laporta hivatalos formában még nem erősítette meg a híreket. Hamarosan erre is sor kerülhet, legalább egy online felületen, de inkább egy sajtótájékoztatón, aztán a programjáról, ígéreteiről és a tervezett stábjáról is biztosan részletesen hallani fogunk. Laportával együtt  már 4 kandidáló is van a Barcelona elnöki székére. 

Laporta 2003 és 2010 között volt a klub elnöke és gyakorlatilag az ő irányítása idején kezdődött el a Barcelona újabb aranykorszaka, miután hatévnyi szünetet követően 2005-ben megnyerte a csapat a bajnokságot, majd egy évre rá a klub történetének mindössze második BL győzelmét is sikerült megszereznie. A programjáról, a csapatáról és egyáltalán különböző ígéreteiről egyelőre keveset tudunk, de ha a 2003-as választási győzelméhez hasonló stratégiát fog követni, akkor lesznek nagy mondásai. 2003-ban például David Beckham megszerzését ígérte a Barça szurkolóinak, helyette viszont végül Ronaldinhót hozta Katalóniába – a váltás miatt viszont aligha szomorkodik így utólag visszatekintve bárki is.

Laporta egyébként a napokban aláírta a Bartomeu vezette elnökséggel szemben indított bizalmatlansági indítványt is, aminek az eredményessége a következő 1-2 hétben fog kiderülni.

A jövő évi indulásával Laporta ellenfelei között szinte biztosan ott elsz Lluís Fernández Alà, Agustí Benedito, a Xavi-projekttel kampányoló Víctor Font vagy éppen a bizalmatlansági indítványt benyújtó Jordi Farré. Mellettük a jelenlegi elnökség is várhatóan indít jelöltet, ám a jelenlegi megítélésük miatt talán nem meglepő, hogy az illető neve még nem került nyilvánosságra – ha persze egyáltalán találnak valakit, aki vállalja a megmérettetést és szeretné, hogy Bartomeu nevével legyen fémjelezve a kampánya.

A választásokat jövő márciusban fogják tartani, várhatóan a 15-ével kezdődő hét hétvégéjén, de legkésőbb akkor, amikor hazai pályán játszik a Barcelona.

***

barcelona maszk