Bizalmatlansági: 2.767 aláírásra a referendumtól

Nehéz elképzelni fordulatot a bizalmatlansági indítvány jelenlegi szakaszában, szinte biztos, hogy lesz elegendő érvényes aláírás ahhoz, hogy a klubnak ki kelljen írnia a referendumot a klubvezetés maradásáról.

A hétfői ellenőrzések után már 13.754 aláírásról mondható el, hogy hitelesítve van, azaz már csak 2.767 hiteles aláírásra van szükség, hogy felülmúlják a 16.521-es küszöböt. Amint ez megtörténik, továbblép a folyamat a következő szakaszba.

Továbbra is alacsony, mindössze 4,5 százaléknyi az érvénytelen aláíró lapok aránya, most ez 669 lap, 138 kétséges aláírás van, 395 pedig folyamatban van. Ezekből, illetve még további 5.731 lapból szükséges az említett 2.767 érvényes aláírás megszerzése. Nehéz elképzelni az eddigi arányokat látva, hogy ez ne gyűlne össze.

Az eddigi ellenőrzési munkatempó alapján várható, hogy az ellenőrző bizottság akár a szerdai nap végére eljuthat egy olyan pontig, amikorra lesz ennyi érvényes aláírás. Amennyiben ez bármikor bekövetkezik, úgy a klubnak el kell kezdenie a referendum előkészítését. A szavazás október második felében lenne esedékes.