Referendum Bartomeu ellen: két napon át, akár nyolc helyszínen

Október 31-én és november 1-én tarthatják a referendumot Josep Maria Bartomeu és elnöksége ellen, ahol sociók minősíthetik a klub vezetés munkáját. Ha kétharmaduk arra voksol, hogy az elnök távozzon, akkor ez azonnal be is következne.

A Barcelona vezetésének legkésőbb csütörtökön ki kell jelölnie a bizalmatlansági indítvány referendumának napját vagy napjait, mert az aláírások ellenőrzése után ezt legkésőbb 5 munkanappal meg kell tenniük. Az öt napos határidő csütörtökön jár le, és most már lehet látni terveket, hogy miként mehet majd a voksolás.

Általában a Barcelonánál minden voksolás egy napos szokott lenni, és a Camp Nounál, mint egyedüli helyszínen szokták tartani. Most azonban a járvány miatt ez változna, és minden bizonnyal nem csak egy nap, és nem csak egy helyszínen szavazhatnának a klub pártoló tagjai.

A tervek szerint a voksolás két napig tartana, hogy több idő álljon a pártolók rendelkezésére, így egy időpontban kevesebben mennének szavazni. A jelenleg várható dátumok október 31. és november 1. Emelett a szavazópontokban is változás lenne, mert a Camp Noun felül további hét helyen lehetne voksolni.

Lenne szavazópont Barcelonában, Gironában, Lleidában és Tarragonában is, tehát a legnagyobb katalán városokban, ahol a legtöbb pártoló tag él. Emellett La Cerdanyában és egy Katalónia középső területein, talán Vicben is. Ez összesen hat szavazási hely a tartomány különböző részein. Ezen túl Katalónián kívül még várhatóan lenne Madridban is, és esélyes még Almería.

Azzal, hogy sok socio lakhelyéhez közelebbi szavazó pontokat nyitnak, az embereknek nem kellene annyit utazniuk, és biztosabban elkerülhetik a tömeget a szavazás során. A végleges dátumok és helyszínek várhatóan csütörtökön nyilvánosak lesznek.