A Barça játékoskeretei elutasítják a Bartomeu által kért fizetéscsökkentést

Josep Maria Bartomeu és a klubvezetés körül folyamatosan halmozódnak fel a problémák, ugyanis a Barcelona felnőtt kerete és a B csapat játékosai is hamarosan faxot fognak küldeni a klubnak, amelyben elutasítják az elnök által javasolt fizetéscsökkentést – erről a RAC-1 számolt be pénteken délután.

Bartomeu és a klub vezetése 30%-os fizetéscsökkentést kért a csapat összes játékosától és alkalmazottjától és az ezzel kapcsolatos tárgyalások során november 5-ig szeretne megállapodni a csökkentést illetően. Azonban a játékosok elsőre nem fogadták el ezt a javaslatot, de a tárgyalásokra hajlandóak. Ezt a játékosok által megbízott ügyvéd fogja tolmácsolni egy fax formájában a klubbal.  Most annyi bizonyos, hogy a klub vezetése és a játékosok között nincs egyezség, hogy mennyire távoliak az álláspontok, egyelőre nem lehet tudni.

A Barcelona vezetése reméli, hogy sikerül megállapodni, de amennyiben ez nem sikerülne, akkor akár arra is készen állnak, hogy a fizetéscsökkentést egyoldalúan hajtsák végre. A játékosok álláspontja nem ismert, azt lehet csak biztosan tudni, hogy ők szeretnék külön kezeltetni a saját ügyüket a klub többi alkalmazottjától, nekik független tárgyalásokat kérnek a játékosok – ez tavasszal is így volt, akkor a a játékosok vállaltak inkább nagyobb anyagi áldozatot, hogy a többi dolgozó a teljes fizetését kaphassa meg.

A jelenlegi tárgyalások azonban nem ígérkeznek könnyűnek, és a játékosok azt is nehezményezik, hogy a klub egy rideg közlemény formájában tudatta velük az elhatározását. Erre talán válasz lehet, hogy a játékosok – követve Messi és Quique Setién elbocsátott vezetőedző példáját – faxot küldenek a klubvezetésnek a nemleges válaszukkal. A felek közötti nem ideális kapcsolat várhatóan nem fogja megkönnyíteni a gyors megegyezést.

A koronavírus járvány minden csapat gazdasági helyzetét meghatározta, ez különösen igaz a Barcelonára. A katalánok néhány nappal ezelőtt megerősítették, hogy a járvány következtében 97 millió eurós veszteséggel zárták a tavalyi évet.

***