Elnökválasztás: Hivatalos a halasztás, március 7-én lehet voksolás

Pénteken az FC Barcelona és a Generalitat de Catalunya, tehát a katalán kormányzat megbeszélésein világosság vált, hogy a Barcelona soron következő elnökválasztását nem fogják megtartani jövő vasárnap, és halasztásra van szükség. Az új időpont március 7. lehet.

A pénteki nap sok változást hozott: először is azt, hogy bár a Generalitat nem tiltotta meg a Barcelonának azt, hogy választásokat tartson, de ahhoz nem járult hozzá, hogy bármilyen kedvezményt, és kijárási engedélyt kapjanak azok, akik szavazati joggal rendelkező sociók, és nem Barcelonában élnek. Tehát, hogy más városok, elővárosok lakói is mozoghassanak, és eljussanak a szavazópontokra. Márpedig anélkül, hogy a pártoló tagok el tudjanak menni szavazni, az ideiglenes klubvezetés úgy döntött, hogy nem tartja meg a választást.

A másik felmerült téma a klub részéről az volt, hogy a Generalitat engedélyezze a sportot érintő szabályozásokban azt, hogy lehessen levélben is szavazni. Így ugyanis megoldódna annak a problematikája, hogy ha továbbra is korlátoznák a szabad mozgást a kormányok a járvány miatt, akkor is meg lehetne rendezni a választást. És igaz az is, hogy így nem csak a Spanyolországon belül élők, hanem bárhol máshol élő pártoló tagok is szavazhatnának. Ezt a kérést indokoltnak vette a Generalitat, és a következőkben intézkedések születhetnek arról, hogy rövidesen változzon a szabályozás.

A cél nyilvánvalóan az, hogy már a halasztott választáson lehessen szavazni levélben. Délután tartott aztán megbeszélést a klubot ideiglenesen vezető Carles Tusquets azokkal az elnökjelöltekkel, akik sikeresen vették az ajánlások gyűjtésének akadályát, tehát hivatalosan is elnökjelöltekké váltak. Joan Laporta, Victor Font és Toni Freixa két órán keresztül egyeztettek Tusquets-cel, és végül arra jutottak, hogy a választásokat március 7-re tűzik ki, akkor lesz a voksolás, ha a Generalitat jóvá hagyja levélben való szavazás lehetőségét.