Bartomeu és Masferrer nem tettek vallomást, zárkában töltik az éjszakát

Josep Maria Bartomeu ex-elnök és tanácsadója, Jaume Masferrer a Camp Nouhoz közeli kerületi rendőrségen töltik az éjszakát elzárva, miután vallomást nem tettek a nyomozóknak. A klubnál jelenleg is alkalmazott Óscar Grau vezérigazgató és Román Gómez Ponti elhagyhatták a rendőrséget és hazamehettek.

A vallomástételt mind a négyen megtagadták, de erre joguk is volt azzal a kiegészítéssel, hogy dönthetnek úgy, hogy a nyomozók helyett a bírónak tesznek vallomást. Erre már kedden sor kerülhet. Grau és Poni hazamehettek, Bartomeut és Masferrert ugyanakkor nem engedték ki a rendőrök, ők a kerületi rendőrség egyik zárkájában töltik a hétfőről keddre virradó éjszakát.

Nekik kedden már vallomást kell tenniük az illetékes bírónő előtt, ugyanakkor Román Gómez Ponti ügyvédje a saját védencéről azt mondta, hogy őt nem idézték be a bíróságra.

A katalán RAC1 már kora este arról számolt be, hogy várhatóan mind a négy előállított személy úgy dönt hétfőn, hogy nem tesz vallomást, és kéri, hogy a bírónő előtt tehessék meg ezt kedden. Ez részben jogi taktika is lehet, mert az ügyvédeknek keddig több információjuk lehet a rendőri nyomozás állásáról, és így inkább elkerülhetnek esetleges hibákat a vallomástételeknél.

Kedden kiderülhet, hogy a nyomozóknak van-e olyan bizonyítékuk az előállítottakkal szemben, ami elég ok arra, hogy előzetes letartóztatásba helyezzék Bartomeut, és korábbi kollégái közül bárkit.