Bartomeu szabadlábon védekezhet, a klubot felmentették

Kedden Alejandra Gil bírónő feloldotta a titkosítás alól azt a nyomozati anyagot, amit az elmúlt hónapokban gyűjtöttek, és ezzel együtt az FC Barcelonát, mint jogi személyt felmentette bármilyen vád alól, a klubot inkább, mint sértettet tartják számon. Bartomeu és Masferrer ellen tovább folyik a vizsgálat, de mindketten szabadlábon maradhatnak.

A Barcelona korábbi elnöke tehát szabadul azt követően, hogy egy éjszakát egy rendőrségi cellában töltöttek. Az ügy jelenlegi állása szerint a bírónő nem látta indokoltnak előzetes letartóztatásba helyezni a korábbi klubvezetőket, és megkötéseket sem szabott ki, tehát Bartomeu és Masferrer szabadon mozoghatnak – legalábbis amennyire a járvány megengedi.

A vizsgálat azonban folytatódik, és később várható a vallomástétel is Bartomeutól, akit Masferrerrel együtt feltételezett hűtlen kezelés és korrupció miatt vizsgálnak. Az kiderült a keddi napon, hogy a Barcelonát, mint jogi személyt nem vizsgálják, és az egész ügy esetleges sértettjeként tartják számon.

A nyomozati anyag titkosításának feloldásával várható, hogy a napokban újabb részletek kerülnek nyilvánosságra arról, hogy a nyomozók milyen részleteket találtak az elmúlt hónapokban az ügy kapcsán.