Llopis: „Reverter és Florentino meggyőzték Laportát: rúgja ki Messit”

Jaume Llopis fenntartja a vádat a Barcelona vezetősége ellen

Jaume Llopis, az Espai Barça igazgatóságának tagja napokkal ezelőtt beadta a felmondását feletteseinek, miután kiderült, hogy Lionel Messi nem fogja meghosszabbítani a szerződését. Llopis azzal magyarázta meg a hirtelen lépést, hogy nem nézheti tétlenül azt az igazságtalanságot, amelyben Messi részesül, és úgy gondolja, hogy az argentin klasszis távozásáért elsősorban a klub elnöke, Joan Laporta a felelős. A Cadena SER rádió készített Llopissal egy interjút.

,,Kénytelen voltam lemondani, mivel Laporta csalódást okozott nekem, és pont azt az ígéretét nem teljesítette, amely a fő érve volt az elnökválasztási kampány során, miszerint meg fogja győzni Leo Messit, hogy maradjon. Most itt vagyok, és elmondhatom szabadon, amit gondolok az FC Barcelona sociójaként. Mindannyiunknak jogunk van tudni az igazságot, hogy mi is történt valójában.”

„Ebben a folyamatban teljes mértékben hiányzik az átláthatóság, de az semmiképp nem lehetséges, hogy mindkét ügyfél ügyvédjei készen álltak az aláírásra csütörtökön, és amikor Jorge Messi megérkezett, akkor Laporta közölte vele, hogy nincs tárgyalás, megszakítunk mindent, és szakítunk a CVC-vel is. Tudni akarjuk, hogy mi történt azokban az órákban, amikor Laporta radikálisan megváltoztatta az álláspontját.”

,,Messi a saját szavaival mondta: ‘50%-kal csökkentettem a fizetésemet, és nem kértek tőlem semmi mást.’ A CVC nem keselyűalap, hanem egy nagyon komoly alap. Igaz, hogy az első szerződést nem fogadták el, mivel Laporta szerint az FC Barcelona televíziós jogainak az elzálogosítása lett volna ezzel a cél a következő 50 évre, de a CVC hajlandó volt tárgyalni, azonban mégse folytak további tárgyalások erről. Laportát meggyőzte Ferran Reverter, az új vezérigazgató, hogy ne írjon alá semmit a CVC-vel, Florentino Pérez pedig az Európai Szuperliga-projekttel.”

,,Az a körülmény is fennáll, hogy Ferran Reverter és Florentino Pérez régóta barátok, akik meggyőzik Laportát, aki gyökeresen megváltoztatja a véleményét, és nem hajlandó folytatni a tárgyalásokat. Ami ebben meglepő az az, hogy 25 nap van az átigazolási piac lejártáig, vagyis bőven lett volna idő megoldást találni, de mégse hajlandók tárgyalni se Messivel, sem a CVC-vel. Ez pedig a tökéletes megoldás lenne Florentino Péreznek ahhoz, hogy megerősítse a Real Madridot Mbappéval.”

,,Az új vezérigazgató szava nagyon erősen számít. Tudom, hogy mindennek rajta keresztül kell végbemennie, mindent neki kell aláírnia és nem az elnöknek, de azt is tudom, hogy a lemondásával fenyegette meg Laportát, amennyiben ő aláírt volna a CVC-vel bármit is. Laportára nyomást gyakorolt a vezérigazgatója, illetve Florentino Pérez is tett azért, hogy meggyőzze őt. Közösen meggyőzték, hogy kirúgják Messit, és nem írnak alá a CVC-vel.”

***

A legjobb Barçás pólókat válogatottuk össze nektek – nézd meg a teljes kínálatot!