Hivatalos: Sergi Barjuán az ideiglenes vezetőedző a csapat élén

Pénteken fog sajtótájékoztatót tartani Laportával

Ronald Koeman kirúgása után a Barcelona máris megnevezte a holland mester utódját: a B csapat vezetőedzője, a klub korábbi játékosa, Sergi Barjuán lesz az átmeneti megoldás a kispadon, amíg Xavi vagy valaki más nem fog végleges megoldást jelenteni. Sergi szombaton, az Alavés ellen ül majd először a nagycsapad kispadján. 

Joan Laporta gyorsan megtalálta az ideiglenes megoldást a kispadra Ronald Koeman távozását követően és a viszonylag kézenfekvő megoldáshoz nyúlt Sergi Barjuán kinevezésével. Sergi a hírek alapján ma délután 5-kor be is mutatkozik a játékosoknak a tréningen, holnap először fog nyilatkozni a sajtónak Joan Laporta mellett, aztán szombaton az Alavés elleni bajnokin fog bemutatkozni, mint a Barcelona új vezetőedzője.

A spanyol edző nyáron vette át a B csapat vezetését Garcia Pimientától, de a kicsikkel a harmadosztályban egyelőre nem ért el kimondottan jó eredményeket, a csapat csak 11. a tabellán 9 forduló után 8:7-es lőtt/kapott gólaránnyal. Sergi korábbi állomáshelyei sem fényes diadaloktól volt hangos, a Barça B előtt a Recreativo, Almería, Mallorca és a kínai Hangzhou Greentown edzője volt. A klub korábbi, saját nevelésű játékosaként egyébként ismeri a környezetet, úgyhogy beilleszkedési gondjai nem lesznek. Játékosként 1993 és 2002 között 267 mérkőzésen játszott gránátvörös-kék színekben.

Sergi megbízatása a tervek szerint csak ideiglenes és csak azon múlik, hány meccset kap a felnőtt csapat kispadján, hogy az edzőjelöltek közül kivel és mikor tud megállapodni Laporta – de itt nagy meglepetés lenne most már, ha nem Xavi utazna haza végül Katarból és neveznék ki a csapat élére legkésőbb jövő héten…

***