Jön a Spotify Camp Nou és hosszabb távon további milliók szponzorációból

Egyre több részlet derül ki az FC Barcelona és a Spotify szponzori megállapodásáról. A RAC1 értesülései szerint a felek már megállapodtak a következő három évre szóló díjak összegéről, de a Marca beszámolója hozzáteszi, nem csak ebből a megállapodásból lesz pénze jövőre a Barcelonának. 

A Barcelona körülbelül 75 millió eurót fog kapni a következő három szezonban: ebből 60 millió eurót az első csapat meze, 5-5 millió eurót a női csapat meze és az edzőpóló hátulja ér. Amíg a Camp Nou átalakítási munkálatai tartanak, a stadion névszponzorációja újabb 5 millió eurót jelent majd, ez alatt a három év alatt pedig Spotify Camp Nou lesz a neve. Ugyanakkor amint befejezik az új Camp Nout, a Barça szándéka egy új szerződés megkötése lesz, ami idényenként 20 és 25 millió euró közötti bevételt hozna a klubnak.

A Barcelona részéről nagyon pozitívan értékelik a megegyezést, különösen annak tükrében, hogy milyen állapotban van a piac a koronavírus-járvány ideje alatt, illetve, hogy vannak még más szponzorációs elemek is. A Spotify-deal emellett azt is mutatja, hogy a Barçát, mint brandet Messi távozása, illetve a jelenlegi sportszakmai helyzet (kiesés a BL-ből) ellenére is nagyra értékelik.

Joan Laporta további mentőövvel is rendelkezik a klub finanszírozását illetően. Nyáron egy 595 millió eurós kölcsönt nyújtott a Barcelonának a Goldman Sachs, amit tíz év alatt kell visszafizetni. A klub ugyanezzel a céggel folytat tárgyalásokat az Espai Barça finanszírozásáról. A támogatók decemberben zöld utat adtak a projektnek.

Zöld utat kapott az Espai Barça: a közgyűlés jóváhagyta a hitelfelvételt

Az új építmény körülbelül 900 millió euróba kerül, de a vezetők remélik, hogy a beruházás már rövid időn belül megtérül. Az Espai Barca egy további 420 millió eurós beruházással fog kiegészülni az új Palau megépítésével, amely a stadionon túl magában foglalja a jégpályát és a buszállomást, valamint kisebb összegeket fordítanának a Barça Campus építésére, a környék urbanizálásár vagy a városrészt terveinek megvalósítására.

***