A Barça reméli, hogy még ebben a hónapban bejelentheti a Nike-val kötött megállapodást

A Barça és az amerikai multinacionális cég tárgyalásai továbbra is haladnak, hogy a Barça mezét a legjobban fizetetté tegyék a piacon.

A Barça továbbra is azon dolgozik, hogy megtalálja a legjobb lehetőséget a mezszponzor tekintetében, és úgy tűnik, napról napra közelebb kerül ennek a célnak az eléréséhez. Sok hónapnyi tárgyalás, vonakodás, sőt, a Pumával való együttműködés, illetve a saját márka kiépítésének lehetőségeinek felmérése után a Barça és a Nike egyre közelebb kerül a megállapodáshoz, és további tíz évre meghosszabbíthatják a partnerségüket.

Az április 15-i barcelonai csúcstalálkozón, amelyen az amerikai cég és a Barça vezetői vettek részt, és amelyről mi is beszámoltunk, lerakták az új megállapodás alapjait, és apránként dolgozták ki az új szerződés részleteit. Július 1-jétől további tíz évre hosszabbítanák ezt meg, és ebben a szezonban a megállapodás pénzügyi bónuszt is tartalmazna, amely megoldhatná a „fair play” helyzettel kapcsolatos problémákat. A klubnál dolgozó források megerősítették a Mundo Deportivónak, hogy remélik, még ebben a hónapban lezárják az üzletet a Nike-val.

Laporta elnökön kívül, aki nem volt ott az összes megbeszélésen, a Nike-val folytatott tárgyalásokért mindvégig az első alelnök, Rafa Yuste és a marketingért felelős alelnök, Juli Guiu volt a felelős, a kereskedelmi területen dolgozó csapattal együtt. Laporta elnök úr jelszava az első naptól fogva az volt, hogy a lehető legjobb szerződést kössék meg a sportszponzorációs piacon, és jó úton haladnak ennek elérése felé.

Egy bíróság helyt adott a Nike tiltó végzés iránti kérelmének, amikor a Barça fel szerette volna bontani a jelenlegi megállapodást, az észak-amerikai cég azonban az előnyös helyzet ellenére sem fordított hátat a Barçának, akik bíznak abban, hogy idén májusban sikerül új megállapodást kötniük, amely magában foglalná ezt az aláírási bónuszt, az éves fix összeg emelését, valamint előnyöket az online kereskedelemben és a saját kollekciók gyártásában.

***