A Barça tárgyalásokat folytat egy újabb kölcsönről, amely 100 millió eurós összeget takarhat

A La Vanguardia szerint ez a Nike-val való szerződés újratárgyalásától függ majd. A Barça 10 millióval kevesebbet kap idén az amerikai cégtől, mint tavaly.

A La Vanguardia vasárnapi beszámolója szerint a Barcelona tárgyalásokat folytat egy új kölcsön biztosításáról, amely akár elérheti a 100 millió eurót is, attól függően, hogy milyen feltételekkel tárgyalják újra a Nike mezszponzori szerződését, amely 2024-ben tízmillió euróval kevesebbet fizet a csapatnak a Bajnokok Ligájában nyújtott gyengébb teljesítmény miatt. A Barça arra számít, hogy az új Nike-szerződésből befolyó összegből fedezni tudja az idei szezon veszteségét.

Tavaly októberben a Barça 859 millió eurós költségvetést hagyott jóvá, 11 millió eurós nettó nyereséggel. Az évet azonban valószínűleg veszteséggel zárja majd, ezért keresnek új bevételi forrást, amely fedezné a Nike-tól származó bevételkiesést, valamint a tőzsdére lépés érdekében átnevezett Barça Media (korábban Barça Studio) 49%-os részesedésének pénzbevételi problémáit.

A Barça még mindig várja azt a 100 millió eurót, amelyet júniusban kellett volna megkapnia a Libero cégtől, amely eltűnt a föld színéről. Az új kölcsön vagy a Nike-val kötött megállapodáson túl ez a 100 millió kulcsfontosságú ahhoz, hogy ne veszteséggel zárják az évet; és ahhoz is, hogy visszetérjenek az 1:1-es szabályhoz, ami lehetővé teszi, hogy megpróbálják újjáépíteni az első csapat keretét. A La Vanguardia szerint „a Barcelonát fenyegető nagy veszélyt az jelenti, hogy Laporta tavaly több mint 400 milliót tett a Barça kasszájába; a felét a Barça Media eladásából származó 51%-os értékbecslésként, ami még mindig az ő kezében van, a másik 200 milliót pedig a maradék 49% eladásából származó nyereségként.” A Barcelona gazdasági helyzete továbbra is nagyon feszült a klub 125. évfordulójának évében. Június hónap kulcsfontosságúnak tűnik, hogy megpróbálják helyreállítani a klub gazdasági helyzetét.

***