A távozó Xavi teljes egészében lemond a következő szezonban járó fizetéséről

Azt viszont elvárja, hogy a vele együtt búcsúzó összes stábtag megkapja a végkielégítését

Xavi Hernández várhatóan kedden rendezi szerződésének felbontását a Barcelonával. A kontraktusét, amely 2025. június 30-ig kötötte őt a katalán klubhoz. Az edző ragaszkodik ahhoz, hogy gond nélkül távozzon a klubtól, ezért hajlandó lemondani a szerződéséből hátralévő egy évben járó 11-12 millió eurójáról. Az engedményért cserébe azonban Xavi követelni fogja, hogy a vele együtt távozó stáb többi tagja az utolsó euróig megkapja a végkielégítését, mert tudja, ennek az összege nem fog nagy problémát okozni a klubnak gazdasági szempontból.

Összesen nyolc emberről van szó, akik Xavi stábjához tartoznak. Közülük heten vele együtt érkeztek Barcelonába két és fél évvel ezelőtt az Al Saddtól. Az asszisztenseiről, Óscar Hernándezről és Sergio Alegre-ről, Iván Torres fizikai edzőről, Carlos Nogueira fizioterapeutáról, valamint David Prats, Sergio García és Toni Lobo játékosmegfigyelőkről van szó. A nyolcadik, Edu Polo kommunikációs menedzser tavaly nyáron csatlakozott a csapathoz. Mindannyiukat 2025-ig köti szerződés a klubhoz, nagyon különböző összegű kompenzációkkal.

Az igazság az, hogy a nagy falat, ami megrengethetné a klub kasszáját, az a Xavinak járó, közel 12 millió euró lenne. Így az a tény, hogy ettől a mentesül a klub, fontos szempont, hiszen a teljes stábot fedező összeg kevesebb, mint hárommillió euró.

Xavi környezete biztosította az AS számára, hogy az edző „hajthatatlan” lesz, amikor a stábja kompenzációjáról kell tárgyalni, mivel tisztában van azzal, hogy ezek az összegek megfizethetőek a klub számára. Ha Laporta nem gördít akadályt, akkor Xavi ezután aláírja a szerződésének felbontását.

Amint a Xavi-ügy lezárul, a klub hivatalosan is bejelentheti, hogy Hansi Flick lesz a Barcelona új edzője a következő két szezonra.

***