Xaviék cáfolják a Laporta által közölt dolgokat a fizikai felkészültség hiányosságairól

Kiemelve, hogy a góljaik 52%-a a 60. perc után született.

Xavi Hernández stábját meglepte, és bizonyos mértékig bosszantotta Joan Laporta nyílt kritikája, amelyet a klub hivatalos médiájának adott interjújában fogalmazott meg a csapat fizikai felkészülésével kapcsolatban. A Barcelona első embere odáig ment, hogy kijelentette, a vezetőség több tagjával együtt azt tapasztalta, a 60. perctől kezdve több meccsen sem tudták fizikailag tartani a lépést az ellenfelükkel, erre példaként az idei szezonban lejátszott Clásicókat hozta fel. Az elnök úgy vélte, hogy a csapat az utolsó fél órában nehézkesnek érezte a játékot, és ez a helyzet végül a versenyképesség hiányához és így a címek elmaradásához vezetett.

Xavi környezete szerint Laporta állításai teljesen tévesek. Az első és legmeggyőzőbb érvként erre azt hozták fel, hogy a csapat több gólt is szerzett a 60. perc után, konkrétan a találatok 52%-a a meccsek véghajrájában esett. Hasonlóképpen, a csapat kevesebb gólt kapott az utolsó fél órában, egészen pontosan 38%-ot.

Xavi stábjának magyarázata erre a kis visszaesésre az, hogy olyan fizikális játékosok hiányoztak ebben a szezonban, mint Ousmane Dembélé és maga Gavi, aki november óta sérült.

Amikor Laporta arról biztosított, hogy Hansi Flickkel jelentős javulás lesz ebből a szempontból, Xavi környezete felhívta a figyelmet arra, hogy a fizikai felkészülésben eddig elvégzett munka maximális volt, külön kiemelve Iván Torres profizmusát, aki annak ellenére, hogy nem nevezték meg, nagy áldozata Laporta kritikáinak. „Majd januárban beszélünk róla” – mondják Xavi stábján belül, annak tudatában, hogy nagyon nehéz lesz javítani azokon a számokon és teljesítményen, amelyeket a Barcelona élén töltött idejük alatt kihoztak a csapatból.

***