Hivatalos: Gavi 2026 nyaráig hosszabbított a Barçával

A kivásárlási záradéka egymilliárd euróban lett meghatározva

A terveknek megfelelően, de a vártnál majdnem egy hónappal később Gavi és a Barcelona megállapodott egymással a hosszabbításról, így a spanyol középpályás a 2026-os szezon végéig kötelezte el magát a klubhoz, a szerződésében szereplő kivásárlási záradék pedig immár egymilliárd euró.

A klub sportigazgatója, Mateu Alemany már két hónappal ezelőtt lezártnak tekintette a tárgyalásokat, amikor Kessié hivatalos bemutatásakor úgy nyilatkozott, hogy a hosszabbítást akkor jelentik majd be, amikor a játékos jogi okokból nagykorúvá válik.

Gavi augusztus 5-én töltötte be a 18. életévét, de a Barça fizetési sapkával kapcsolatos problémái miatt az ügy ekkor még nem zárulhatott le, ezt a folyamatot azonban Miralem Pjanic távozása valamelyest egyszerűbbé tette, így Gavi minden bizonnyal hamarosan a felnőtt keret tagja lesz majd hivatalosan is.

A fiatal tehetség a Barça Atlétic (korábban Barça B) játékosaként volt bejegyezve, hogy a keresete ne terhelje az első csapat bérköltségét, ezért viselte a 30-as számot a hátán. Most, amint a LaLiga engedélyezi, Gavi megkapja majd a 6-os számú mezt.

Gavi számára elsődleges volt, hogy a Barcelonánál maradjon, annak ellenére, hogy ügynöke, Iván de la Peña számos külföldi ajánlatot kapott az elmúlt egy évben olyan csapatoktól, mint a Liverpool vagy a Bayern München, amelyek már onnantól figyelemmel kísérték a helyzetét, amikor Koeman a tavalyi szezonban lehetőséget adott neki a Barcelonában, Luis Enrique pedig 17 évesen a spanyol válogatott kezdőjébe tette.

***