Piqué bejelentette visszavonulását, az Almería elleni lesz az utolsó meccse a Camp Nouban

Váratlan esemény történt, Gerard Piqué bejelentette, hogy visszavonul a labdarúgástól, és hogy a most szombati lesz az utolsó mérkőzése a Camp Nouban az Almería ellen – ezt a közösségi oldalain közzétett videóban fejtette ki.

Egy érzelmes kétperces klipben, amelyben a La Masiába érkezése óta eltelt teljes futballkarrierjét áttekintette, az év egyik hírét hozta nyilvánosságra: visszavonul a profi labdarúgástól. „Culék, ti adtatok nekem mindent, és most, hogy ennek a gyermeknek az álmai beteljesültek, azt akarom mondani nektek, hogy itt az ideje, hogy bezáruljon ez a kör. Mindig is azt mondtam, hogy a Barça után nem lesz más csapatom, és ez így is lesz. A szombati lesz az utolsó meccsem a Camp Nouban.”

Ezért az Almeria elleni szombati, 21 órakor kezdődő Barcelona-mérkőzés különleges figyelmet kap, hiszen ez lesz Piqué utolsó mérkőzése a Barça mezében, legalábbis a Camp Nouban. Még nem tudni, hogy a jövő keddi, Osasuna elleni idegenbeli mérkőzés lesz-e az utolsó találkozója, és az, amelyen még a világbajnokság kezdete előtt szögre akasztja a cipőjét.

A 35 esztendős védő a 2022/23-as idényben már jóval kevesebb játéklehetőséghez jutott, mint az elmúlt években Koundé, Christensen és Marcos Alonso nyári érkezése után és ebben a szezonban eddig mindössze 9 mérkőzésen lépett pályára és 554 percet játszott.

A videóban Piqué nyitva hagyja az ajtót egy esetleges jövőbeni visszatérésre is (most már a pályán kívül): „Ismertek, vissza fogok térni. Találkozunk a Camp Nouban. Visca el Barça”.

Piqué visszavonulása megdöbbentette a futballvilágot és mindenekelőtt élete klubját, a Barcelonát. Sőt, szeptemberben még teljesen elképzelhetetlennek tűnt ez a forgatókönyv.

Sőt, korábbi csapattársa és jelenlegi edzője már néhány hónappal ezelőtt elmondta neki, hogy nagy lesz a versenyhelyzet hátul. „Beszéltem vele, mielőtt elmentünk nyaralni. Nagyon világosan megmondtam neki, hogy meg fog erősödni a csapat, és hogy ez nem lesz könnyű számára. Túl korai lenne még bármilyen értékelést tenni. Ő egy olyan játékos, aki más típusú szerepkörben is segíthet nekünk. Majd meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok, ez az ő és az én érzéseimtől függ. Mindenki számára van versenyhelyzet, és én megpróbálom mindig a lehető legjobb kezdőcsapatot a pályára küldeni, hogy meccseket nyerjünk” – mondta még a Valladolid elleni mérkőzés előtt.

Gerard Piqué úgy búcsúzik a labdarúgástól, hogy a trófeaszekrényében irigylésre méltóan sok kitüntetés szerepel: 8 bajnoki cím, 1 Premier League, 4 Bajnokok Ligája, 7 Copa del Rey, 3 európai szuperkupa, 6 spanyol szuperkupa, 1 Nemzetek Eurokupája és 1 világbajnokság.

Piqué eddig összesen 666 mérkőzést játszott pályafutása során (615-öt a Barcelonával), amelyeken 57 gólt szerzett, amivel a spanyol labdarúgás igazi legendájává vált.

***